Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis energií při stěhování

Od: terka99 odpovědí: 5 změna:
Zdravím, stěhuji se pryč z podnájmu, kde jsem na sebe měla napsanou elektřinu. Majitelka mi řekla, že mám zavolat tam, kde jsem odebírala energie a mám jim říct, aby to přepsali na ni, že informace k tomu potřebné mám na smlouvě. Nepotřebuji k tomu ale náhodou plnou moc? Nebo to jde jen tak tam zavolat a říct, že to chci přepsat na tu a tu osobu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano. Vy se můžete z odběru jen odhlásit.

terka99
hodnocení

Děkuji za odpověď.
re4zon
A kdyby se ji nahodou nechtelo spolupracovat, tak ji rekni, ze bud bude, nebo to do tri dnu odhlasis a montaz meridel at si pak resi jak chce.

hodnocení

2x

"Nebo to jde jen tak tam zavolat a říct, že to chci přepsat na tu a tu osobu?"

Tak takhle jednoduše to přece jen nejde.

Převod elektřiny zařizuje osoba, na kterou se to bude převádět. Potřebuje k tomu doklad, že je majitel nemovitosti, případně nájemce (výpis z katastru, nájemní smlouva). Převádějící u toho být nemusí, stačí plná moc (neověřená).

Pozor! Odběr zásadně neodhlašovat, ale převést. Pokud ho odhlásíte, bude zrušeno odběrné místo a odebrán elektroměr. Nový odběratel bude muset zažádat o zřízení nového. To mimo jiného znamená revizi instalace, která bude muset být podle platných předpisů, takže v případě staršího domu (bytu) pravděpodobně komplet rekonstrukce elektroinstalace!

doplněno 20.11.24 15:06:

Jo a jak už psal "Re4zon", pokud se to majitelce nebude líbit, tak odběr odhlásit. To můžete sama (i když asi ne telefonicky). Neochotné majitelce tím značně znepříjemníte život :-D.

hodnocení

2x

Musí Vám napsat plnou moc, aby to převedli na ní.

Ale když to jen odhlásíte-ukončíte smlouvu, oni si poradí. Po 14 dnech jí odpojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]