Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyse ceny projektu?

Od: ivetae odpovědí: 14 změna:
Dobry den
Chctela bych zadat o dotaci na dilci zatepleni domu (okna a puda) . K tomu je potreba energeticky posudek (cca pry vyjde na 25tis) a taky projekt. Mam maly domek 90m2, prizemi a strecha nepodsklepeny. Udivilo me, ze i kdyz dodam puvodni vykresy projekt bude stat 30 tis a vice. To je vic nez cela moje mesicni vyplata
Orientujete se nekdo, kolik casu projektant projekt dela? Kolik takovych projektu on udela za mesic?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

0x
Kdysi dávno před 7 lety jsem chtěl dělat rekonstrukci domu. Bylo mi řečeno, že nic není problém.
Takže:
Zaměření stávajícího stavu pro projekt - 20 000,-
Stavební průzkum - 17 000,-
Hydrogeologický průzkum 15 000,-
Návrh a studie 45 000,-
To je skoro 100 tisíc a ještě se nekoplo do země...
Vypracování kompletního projektu a vyřízení stavebního řízení - 170 000,-
Pak přišel Kovid a ceny materiálů uletěly tak, že byly zcela mimo rozpočet a nějakou dobu tam zůstaly. Projekt rekonstrukce byl zastaven a pak i zrušen.
Minimálně 200 tisíc v haj.lu. (pokud budu brát, že by se ty průzkumy stejně dělaly).
Ten projekt nedělá jen jeden člověk ale celý tým, mají to rozdělený.
Nejlepší na tom je, jak je potom celá zpráva PENB teoretická, vychází z toho, co jim řekněte a kolem toho udělají spoustu důležitých výpočtů, který potom nemusí odpovídat skutečnosti, protože oni nezkoumají z čeho dům je skutečně postaven.
fik
"...Nejlepší na tom je, jak je potom celá zpráva PENB teoretická, vychází z toho, co jim řekněte a kolem toho udělají spoustu důležitých výpočtů, který potom nemusí odpovídat skutečnosti, protože oni nezkoumají z čeho dům je skutečně postaven."
Projekt jim řekne z čeho to postavíte a oni to dle toho spočítají. Vy pak v rozporu s projektem to uděláte jinak a divíte se, že to nevychází? Divím se, že se divíte.
Já postavil dům vlastníma rukama dle projektu a světě div se, spotřeba vychází hak bylo uvedeno v PENB +/- 5%. Za mě dost slušný výsledek u výpočtu od stolu.
Asi jsme to pochopili kazdej jinak, podle mě nebyla řeč o materiálech, co budou použity následně k rekonstrukci dle projektu, ale o tom, z čeho a čeho dům pravděpodobně splácali předkové o 3 generace dřív a co všechno se za tu dobu měnilo a upravovalo.
jir
Měl jsem na mysli vypracování PENB u starších budov, kde již ani původní majitel neví, co tam je.
Ve zprávě byl polystyren 25cm, ve skutečnosti byl kdysi použit 15cm... Možná překlep, ale pak jsou všechny výpočty špatně.
fik
Tak u staršího domu je to jiné. Po novu by i starší domy měly mít pasport. Tam i do případného nového PENB se skladba stěny dostane jenom tak, že se udělá sonda. 90% lidí, když uslyší "můžete to mít za X z kvalifikovaného odhadu a nebo za X+Y se sondou", tak si vyberou tu nižší částku.
km

"Pak přišel Kovid a ceny materiálů uletěly tak, že byly zcela mimo rozpočet a nějakou dobu tam zůstaly. Projekt rekonstrukce byl zastaven a pak i zrušen. Minimálně 200 tisíc v haj.lu"

Tak to si můžeme plácnout!

krtek6
hodnocení

0x

No ta cena odpovídající...ono se to taky nepřekreslí, neposčítá a neudělá samo...je to sice rychlejší než to kreslit perem na papír...ale furt to čas zabere...ty posudky jsou většinou taxa, protože na to už mají nachystaný vzorečky v excelu a naháží jen hodnoty...ale to je to know-how dotyčného...

btw...nejvtipnější na tady těch dotacích je...dělat projekt na zateplení...za normálních okolností když zatepluješ barák za svý, tak nežádáš žádný povolení, neděláš žádný projekty a podobně..prostě zateplíš a hotovo...co by tam taky kdo kreslil, že? Max tak, že v řezu přidá na stěnu piktogram polystyrénu v nějaké tloušťce a napíše silikonová omítka*smich*

jirib
hodnocení

0x
Jen okna a půda nestačí...
Dotace dostanete až dům získá nižší spotřebu než má teď.Tedy nižší hodnocení PEB.
Cena za projekt je normální.

ook
hodnocení

0x

I kdyby byla vaše výplata 30, tak musíte vytvořit hodnoty za 60, jinak vašeho zaměstnavatele přivedete na buben. K tomu jsi ta firma ještě musí napočítat DPH čko, no a my pravděpodobně vám zaplatíme přes evropské dotace 50% ceny? Protože pokud dotace je vyžaduje projekt, tak je to započitatelný náklad že?

Tak žádné podklady nedo dávejte a ať se všechno zjistí sami, také si můžete poptat 10 firem a nechat si udělat nabídku od 10 různých firem a nebo vykat a pak tomu nejlevnějšímu říct hele musím našetřit ještě 10 000... Třeba ti sám hodí slevu rovnou.

Důle se tu někdo ptal, co by se měli děti učit, tak za mě by se měli učit jednat a vyjednávat. Právě protože to málokdo umí, tak nejvíc vydělávají manažeři a ti kteří umí vyjednávat, jejich příjem je prakticky neomezen ... Ročně minimálně mnoho mega.

Takže cena je od jedné firmy a když budete mít druhou firmu tak vám Garantuji, že ta cena půjde rychle dolů, třeba jako já s tepelným čerpadlem, od nejdražší firmy, tak jsem jim poslal nabídku nejlevnější firmy a dali mi samozřejmě ještě levnější, tedy ve výsledku nejlevnější, a to určitě neprodělávali...

Prostě jim řekněte, že na to nespěcháte, že tolik peněz nemáte, prostě se naučíte vyjednávat. Třeba vám to pomůže i v zaměstnání. Získat trošku lepší skill, protože většina lidi jsou tupé ovečky, vyjednávat neumějí.

Neboli, moje rada spočívá v tom, neřešit, jak dlouho to váš dodavatel dělá a kolik na tom vydělá, řada spočívá v tom, že vy neumíte, on umí. Když vy se naučíte vyjednávat, tak vy ušetříte ,,, Nejen na nějakém zateplení, vyjednávat lze i v Tescu, vyjednávat lze i v mcdonaldu, vyjednávat takže úplně všude. Drtivá většina lidí ovšem nemá na to vystoupit ze své komfortní zóny, no tak musí otevřít peněženku, líná huba, jak říkala babička, podepisuju.

km

"vyjednávat lze i v Tescu, vyjednávat lze i v mcdonaldu" to jsou žvásty jak z motivační příručky

ook

Taky jsem byl tak hloupy jako vy (nevěřil jsem tomu a myslel jsem si, že všechno vim nejlíp) do doby než jsem to uviděl :)

odpovez si sam vseznalku - vydělává víc inženýr anebo obchodnik? :)

Banka, které oba (inženýr i obchodník) platí hypotéku ...

hodnocení

0x

Projektant musí dodat to, co požaduje správce dotace a k tomu navštívit lokalitu, zaměřit (případně původní dokumentaci porovnat se skutečností), zvolit řešení, navrhnout provedení a dodat dokumentaci.

K tomu potřebuje software, které není zadarmo a musí se mu zaplatit.

Běžně se počítá sazba 800 Kč/hodinu, což je při 30 000 pouhých 37,5 hodiny.

km
hodnocení

0x

projektant má příjem od 75 tisíc. jediným řešením je si za svou práci také říkat ceny, které odpovídají vašim výdajů, a roztáčet kola inflace dál a nebo jim tu práci prostě nedat (což v dnešní době dost dobře nejde). projektant má povětšinou vš vzdělání. kolik myslíte, že si vydělá instalatér, zedník, obkladač atp.? ...

"Orientujete se nekdo, kolik casu projektant projekt dela?" odhaduju to celkem na 2–5 pracovních dní
"Kolik takovych projektu on udela za mesic?" to záleží kolik toho chce/potřebuje/může udělat/vydělat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]