Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pisemna zadost o zahajeni stavby

Od: ptak666 odpovědí: 3 změna:

Zdravim Vas lidicky. Potreboval bych poradit. Chystam se na stavbu rodinneho domu a uz mi poslaly stavebni povoleni, ve kterem se pise ze musim poslat pisemnou zadost o zahajeni stavby. Tak jsem se chtel zeptat, jestli nekdo s tim nema zkusenosti. Protoze zadny dotaznik k vyplneni na netu nemuzu najit. A druha vec je, jestli mi ze stavbeniho uradu poslou cedulku "STAVBA POVOLENA" nebo jestli si ji mam vytisknout nekde ja. Diky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zanna*
hodnocení

0x

Ahoj, taky jsme nedávno začali. jsem si stoprocentně jistá že vám žádnou cedulku nepošlou, normálně si jí vytiskněte a vylepte. Písemnou žádost o zahájení stavby jsme neposílali. POkud už máte stavební povolení, a také to povolení kde je napsáno právě to STAVBA POVOLENA, můžete začít (tak jsme to měli aspoň my) -

rexx*
hodnocení

0x

A nejednalo se náhodou o ohlášení stavby? (mám pocit, že do 150m2 se stavba ohlašuje). Žádná cedulka v tom případě není, nic nikam věšet netřeba. V souhlasu, který máte od SÚ je i souhlas se zaháíjením stavby, takže můžete začít.

ptak666
hodnocení

Ja jsem bohuzel stavebni povoleni mit musel. Tady o ohlaseni neslo. Jde o to, ze jsem daval na urad sve plany domu + hafo jinejch papiru a potvrzeni. Radon, povodnovy plan, RWE, CEZ atd. Desky mi prisly postou domu se stemplem, ze "rozhodnuti nabylo pravni moci" A k tomu byl prilozenej papir " Verejna Vyhlaska Rozhodnuti " A v te vyhlasce jsou tri odstavce I. Vydava ... rozhodnuti o umisteni stavby ... II. Vydava ... stavebni povoleni ... III. Vydava ... vyjimku pro umisteni ... A dale se tam pise, " Pro umisteni a provedeni stavby se stanovi tyto podminky " A zase je tam asi 18 bodu ve kterych se pise co bych mel delat s odpadem , ze musim dodrzovat stavebni plany, ze budu stavet stavbu svepomoci a ze stavba bude dokonce do dvou let. A tyk je tam bod 15 a v něm se doslova pise " Zahajeni stavby oznami stavebnik pisemne stavebnimu uradu" . Tak proto se ptam. Svagrova taky nic posilat nemusel, ale ta dostavila uz predloni. Taky zadnej papir " Stavba Povolena " nedostala. Ale to byla jedina v ulici. Jinak to vsichni mely. Tak se chci prave zeptat, jak vipada asi ten dotaznik kterej bych mel poslat na urad a jestli mi treba dodatecne neposlou jeste nejake vyrozumeni, ve kterem dostanu tu zazracnou ceduly :o))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]