Nejste přihlášen/a.
Ahoj, před časem mi na chatě měnili střechu ale nedošlo k překrytí boční strany střechy a nejsem si jistý, jestli by k tomu nemělo dojít.
Mám ten bok zakrýt? Stačí místo, kde jsou jen nové prkna (svétlé dřevo na začátku střechy) nebo i tu starou část (tmavé, oprýskané)?
Jak se tomu bočnímu zakrytí správně říká?
Děkuji
To "podbití" se běžně nechává přiznané, jen se musí pravidelně ošetřit olejem či barvou... - a v tom prvním případě je správně na ošetření z boku i deska na stojáka. Největší průšvih je, když je deska na povětrnostní vlivy nechaná právě uřezanou stranou, která nasákne i samotnou vlhkost vzduchu... - Teď už tam deska asi nevleze - nechal bych ten plech protáhnout aspoň o ty 3 cm níž.
Na těch prknech budou ještě palubky, nebo to je už konečná?
Jinak běžně se používá palubka drážkou dolů, seřízne se od péra na potřebnou šířku a řezem se zasune pod ohnutý lem plechu. Důležité je, že u venkovního obložení se nic nedělá zároveň, takže i prkno bude klidně o centimetr pod plochu prken. Kdyby se na prkna ještě tloukly palubky tak o tři centimetry přes.
Chlapi, co dělali střechu už to předali jako hotové. Ten bok jsem si v danou chvíli neuvědomil, až časem jsem si říkal, že tomu něco chybí :-/ Tak už to případně překryju ať je to komplet.
Děkuji za tip s palubkou.
Tohle přeci není vůbec hotový. Nejen, že tam chybí ono prkno, ale i samotný podbití je na přesdržku. Samotný prkna jen daný na tupo k sobě a nenatřený? To přeci není hotový.
nějak jsem to nepochopil s tou palubkou, když se odřízne péro, tak je z toho jen prosté prkno ne? ta drážka má pak nějakou fci? děkuji
Děkuji oběma. No, napadlo mě, že pokud by bylo potřeba to zakrýt, tak bych dal dřevěnou lať, kterou bych zasunul pod záhyb na oplechování. Je tam prostor cca 18mm (+-) a připevnil bych ji k prknům, která jsou nyní vidět.
pokud tam místo je, tak určitě ano - pořádně to natřít...a ty konce desek co jdou teď vidět taky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.