Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace potkanů bezpečným způsobem

Od: zbynek odpovědí: 10 změna:

Přemnožily se nám potkani ve chlévě a v okolí králíkáren. Bohužel problém je v tom, že se zde volně pohybují kočky, které občas nějakou tu myš, ale i toho potkana uloví a použití klasického jedu je zde problematické. Nerad bych ohrozil jejich život, při ulovení přiotrávené myši. Nemá prosím někdo nějaký tip nebo způsob, kterým by bylo možné se těch potkanů zbavit? Na pastičky moc nejdou a i sud se sklopcem a návnadou mi ignorujou. Spíš si myslím, že z toho cítí nové pachy a dávají si na to pozor. Je to tam od nich provrtané samá díra v zemi i ve zdech a všude výkaly. Nedávno jsem bohužel našel i napůl sežraného potkana od kočky, proto ta obava. Už jsem i četl několik příběhů těchto otrav od myší a to nechci moc riskovat. Předem děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Likvidaci pomocí jedu nechceš - protože kočky. Takže ti zbývají mechanické pasti (sklopec) a nebo zbraň a tyto škůdce postřílet.

A taky by to chtělo co nejvíce omezit dostupnost potravy pro potkany.

hodnocení

1x
Zadejte na YouTube "rattrap"
Nevím proč nemůžu vložit video.

hodnocení

1x

Taky máme králíky a taky nás oblažovali svou přítomností. Taky máme psy i kočky, proto jsem taky nešel do jedů, vsadil jsem na klasické pasti

vmd-drogerie.cz/...

a jsou celkem účinné. Používám to i jako nášlapné pasti - prostě to chce vypozorovat, kterými dírami probíhají a k vyústění nalíčit tuhle past. Samozřejmě - zakryl jsem to celé obrácenou bednou od zeleniny, abych neulovil některou kočku, nebo slepici.

hodnocení

1x

Mačka otráveného potkana nezožerie. Ja som ešte nevidel žrať mačku potkana a to sme mali mačku cca 45 rokov,len ho zabije.

zbynek
Je pravda že potkan je zase tolik neláká, ale bohužel se mohou vyskytovat i přiotrávené myšky a ty naše kočky chytají docela často. Už se mi bohužel několikrát stalo že kočka snědla plnou misku konzervy a za půl hodiny si ještě přinesla myš, kterou po umordování také spořádala.

hodnocení

1x

Jeden neví jak se zbavit potkanů, druhej je schání domu jako mazlíčka. Pak se v tom má jeden vyznat.

hodnocení

0x
Dokud budou mít co jíst, budou se vracet a množit. Čím míň jídla, tím měně jich bude, takže minimalizujte zbytky krmení a vše zásobní ideálně pozavíranè v plechových sudech. Také nemají rádi čisto, pořádek a holé plochy. Chtějí se plížit za skříněmi, za trámem, za hromadou pytlů a podobně. Mezi úkryty jen přebíhají, takže to chce udrżovat co nejvyklizenější prostor a i případné skříně, nebo králíkárny dál od zdi, aby se tam mecítili bezpečně. Většina koček si na ně bohužel netroufne a dělá, že je nevidí. Někteří psi po nich jdou. Pak je fajn, když se potkan nemá jam schovávat.

hodnocení

0x
My jsme zezacatku taky pouzivali mechanicke pasti, ale byl to fakt hnus, protoze castokrat ho ta past nezabila a behal s tim po kurniku a bylo treba ho dorazit lopatou. To fakt chcete. Nakonec se to resilo jedem a ok. Kocky i psi vzdy bez problemu. Je potreba sypat jed tam, kam se kocky nedostanou.
zbynek
Což o to, ten jed bych jim mohl nasypat třeba přímo do díry. Jsem si docela jist, že si ho donesou až do hnízda. Spíš mám obavu z toho, že až udělají hostinu, tak je to hnedka nezabije a kočka může chytit myš, která bude tím jedem zpitomělá..

hodnocení

0x

Nemáte někddo zkušenosti s "elektrikou", třeba tady nebo podobné. Místo čtyř LR 14 by šlo použít baterii 6V, nebo nabíječku mobilu... jen takový nápad...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]