Nejste přihlášen/a.
Skromný dotaz na rádce zde: Soused má k ovládání podl. topení termostat s dotykovým displejem. Přestal mu svítit
displej. Po kontrole napájení -zálohovací baterie CR2032 na 1,7V (3V nová). Po připojení na síť se nerozjede
spínaný nap. zdroj. Ještě za usměrněním je 350V V na kondíkách, ale zřejmě nekmitá. Nebudu to dál hledat!
Dotaz od něj, zda neexistuje termostat s dotyk. displejem,ale který spíná elektronicky. Prý ho ruší, když spíná relé- má ho v ložnici... Díky za rady . Myslím, že by stačil kol 2-3A , spíná jen servo.
Mno právě, že...žádný popis ,uvnitř na plošňáku změť čísel a písmen, ale dle obrázků, tak koukám, že Fenix a jemu podobní -zkrátka PRC jeden tišťák, mnoho výrobců. Teď jsem do desky displeje pustil ze zdroje 5V a displej se rozsvítil,
jde nastavovat programy a vše. Ta zdrojová deska je kaput... jinak odkaz: dek.cz/... díky
Tak jsem pokračoval s hledáním závady napájecího zdroje. Měl jsem štěstí a odhalil vadnou Shotky diodu na výstupu.
Jedná se o SMD ... pro zkoušku jsem nahradil Shotky s drátovými vývody a už se rozsvítil displej.. Nyní přesvědčit souseda, aby přestal slyšet spínání relátka... Zatím jsem nenašel náhradu bezkontaktního spínání..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.