Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umyvadlová páková baterie s kvalitním chromování, doporučte

Od: regine® odpovědí: 11 změna:

Doporučte umyvadlovou pákovou baterii nástěnnou 1/2", rozteč 150 mm s kvalitním chromováním. Před 6 roky koupená Metalia vypadá dle obrázku. Všechny matice jsou bez chromování. A cena nebyla nejnižší zde, v obchodě doporučovali.

doplněno 15.11.24 08:49:

Prosím, nepište čím chrom leštit.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
hodnocení

1x

znacka: grohe nebo hansgrohe
konkretni model neporadim maji toho plno.

hodnocení

0x
Cim tu baterii cistite? Ta baterie je teda fest poskrabana. To neni spatnym chromem, ale spatnou udrzbou. Na baterii staci ocet a frote rucnik.
host

tak, tak, clas má pravdu, to není špatným chromem, ale špatným čisticím prostředkem. Vnitřek (kartuše, těsnění) je určitě v pořádku, jen je zničená špatným čištěním. Tento typ od tohoto výrobce obvykle drží několik desítek let v pořádku i bez výměny kartuše.

re4zon
Ze to je znicene udrzbou souhlas, to vypada ze to nekdo drel dratenkou. Ale ze vydrzi desitky let je scifi, bejvavalo. Od novaservisu jsem dve baterie nedavno menil, vanovou a umyvadlovou, po asi 7 letech. Jedne doslova prorezlo raminko (zacalo tect skrz), z vanove se zacal loupat chrom a melo to ostre hrany. A to se o ne starame s citem, krome vad vypadaly jako nove. Koupil jsem v instalaterstvi na doporuceni vanovou nejakeho ceskeho vyrobce ox jsem do te doby neznal, zaruka 5 let a k tomu ma prepinani na sprchu inteligentne, ne debilni automaticky cudlik co za chvili zaroste kamenem a nefunguje. Az potkam krabici, dopisu znacku.
Umyvadlovou jsem vzal novaservis s po roce a pul vypada zoufale i pres normalni udrzbu, pocitam ze za dalsi dva roky bude na vymenu. Proste je to uz dneska smejd.
hodnocení

@clas a @host - Manželka užívá docela normální "drogerii". Je s podivem, že armatura i páka jsou plně nadále pochromované, jen spojovací součástí jsou bez chromu. Nemyslím, že maželka matice specielně "drhne".

@ttt - Dík za typ Grohe, Hansgrohe.

Tak tady je doporuceny pripravek na cisteni baterii od vyrobce koupelny-cz.cz/...
iridium

Titania Iris od r. 2021, čistím umělohmotným kartáčkem a jedlou sodou, chrom drží

re4zon
Manzelka sice matice specialne nedrhne, ale ty jsou z jineho materialu a tudiz na nich asi ta povrchova uprava tolik nedrzi a je slabsi. Kazdopadne na cele baterii je videt, ze to drhne necim hooodne abrazivnim, vzdyt je to poskrabane jak kdyby to vzala brusnym papirem..

douce
hodnocení

0x

Ahoj, kup nejlevnější co jde (cca4000) a za těch 5 let jí vyměníš... Dneska není nic za rozumnou cenu s konstantní kvalitou, taky záleží na vodě, údržbě...

tj
hodnocení

0x
Kvalitní baterie - od značky Grohe, typ dle vašeho vkusu.
Poškrábané chromování na obrázku - nevhodně čištěno, takto dopadne každá chromovaná baterie, kterou si pořídíte. Nesmíte použít nic abrazivního. V žádném případě tu hrubou stranu houbičky - škrábe povrchy. Na baterie stačí použít obyčejná jarová voda, když máte velké nánosy vodního kamene, prodávají se na to speciální čistící prostředky (poškozují kůži, nesmí se dostat do očí, práce výhradně v rukavicích, ocet se s tím nemůže měřit). V nejkrajnějším případě tekutý písek (Cif), sice vyčistí, ale vytváří mikroškrábanečky, chrom bude za nějaký te rok s občasným umýváním matný, bez jasného odrazu.
Zdravím

hodnocení

0x

Já si myslím, že není potřeba baterii, která je dokonale funkční, měnit. Já bych do láhve s ostřikovačem nalila ocet a celou bateriji nastříkala. Za chvíli znovu a pak bych na ni vzala švédsou útěrku a vyleštila. A to celé by určitě ani nebylo potřeba zopakovat. Ocet nebo citron rozpustí všechny usazeniny z mýdla az nevhodných prostředků. Za pokus to stojí. *hej*Ten typ, který je na fotce mají miliony z nás, ale víme, že pořádek se nedělá, pořádek se udržuje.

Jo a kdyby doma nebyl rozstřikovač, klidně stačí hadr namočený v octu. Nebo půlka citronu, kterou objedu celičkou, udělá stejnou službu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]