Nejste přihlášen/a.
0x
tak, tak, clas má pravdu, to není špatným chromem, ale špatným čisticím prostředkem. Vnitřek (kartuše, těsnění) je určitě v pořádku, jen je zničená špatným čištěním. Tento typ od tohoto výrobce obvykle drží několik desítek let v pořádku i bez výměny kartuše.
Umyvadlovou jsem vzal novaservis s po roce a pul vypada zoufale i pres normalni udrzbu, pocitam ze za dalsi dva roky bude na vymenu. Proste je to uz dneska smejd.
0x
Poškrábané chromování na obrázku - nevhodně čištěno, takto dopadne každá chromovaná baterie, kterou si pořídíte. Nesmíte použít nic abrazivního. V žádném případě tu hrubou stranu houbičky - škrábe povrchy. Na baterie stačí použít obyčejná jarová voda, když máte velké nánosy vodního kamene, prodávají se na to speciální čistící prostředky (poškozují kůži, nesmí se dostat do očí, práce výhradně v rukavicích, ocet se s tím nemůže měřit). V nejkrajnějším případě tekutý písek (Cif), sice vyčistí, ale vytváří mikroškrábanečky, chrom bude za nějaký te rok s občasným umýváním matný, bez jasného odrazu.
Zdravím
0x
Já si myslím, že není potřeba baterii, která je dokonale funkční, měnit. Já bych do láhve s ostřikovačem nalila ocet a celou bateriji nastříkala. Za chvíli znovu a pak bych na ni vzala švédsou útěrku a vyleštila. A to celé by určitě ani nebylo potřeba zopakovat. Ocet nebo citron rozpustí všechny usazeniny z mýdla az nevhodných prostředků. Za pokus to stojí.
Ten typ, který je na fotce mají miliony z nás, ale víme, že pořádek se nedělá, pořádek se udržuje.
Jo a kdyby doma nebyl rozstřikovač, klidně stačí hadr namočený v octu. Nebo půlka citronu, kterou objedu celičkou, udělá stejnou službu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.