Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staré WC preteká

Od: teo odpovědí: 4 změna:
Dnes večer nám začala vytiakať do záchoda voda po tom čo moja spolubyvájúca spláchla. Máme starý záchod na stene s šnúrkou na ťahanie a po spláchnutí to znelo trochu škrípnuto a tečie neustále do misy voda. A za šnúru nešlo poriahnuť znovu.
Keď som pozrel dnu tak bol vypúšťací zvon mimo tak som ho nasadil naspäť no aj tak vkuse tečie.
Po asi piatich minútach sa mi ho tam podarilo nastaviť tak, že netieklo ale keď sme o hodinu skúsili spláchnuť problém sa opakoval.
Neviem kolko rokov má ten záchod sme v podnájme, ale je na ňom cítiť vek.
Nemám vôbec skúsenosti s opravou alebo výmenou záchodových súčastí mimo tak misy :"D som si celkom istý že je to vypúšťacím zvonom lebo voda sa napustila pri tom úspešnom pokuse do rovinky normálne ale neviem či mám kúpiť niečo nové a či vôbec sa dajú zohnať veci do tohto
Ďakujem.moc za každú radu

Staré WC preteká
Staré WC preteká #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Osobně ten ventil neznám, ale vypadá jako tento.

Na (české) Heurece jsou i levnější ( 1, 2, 3) a mají i jen tu samotnou střední část ("dlouhou bílou trubku"). Koukám, že má na spodním konci dlouhou špičku a protože ta vaše vypadává z vycentrování nad výpustní dírou, tak bych si tipl, že došlo k jejímu ulomení. Zde je nákres dílů (viz obrázek níže) a je tam vidět, jak trn zajíždí do dírky dole.

Na slovenské Heurece nebo jiným vyhledávačem hledejte T-2450 nebo T-2450/I.

Můžeš poslat fotku toho vašeho ventiu zespodu, kde by měl být vidět ten trn?

doplněno 14.11.24 04:40:

Na slovenské Heurece tu samostatnou střední trubku za 44,-Kč (1,80€) nikdo nenabízí. :( Musíte hledat někde jinde.

doplněno 14.11.24 05:16:

Našel jsem ještě levnější úplně nové, kompletní splachovače od 240,- Kč (jsou níže ve výpisu na té stránce).

Výrohce SLOVARM prý nabízí áhradnídíly na všechny svév výrbky, takže by mělo jít dohledat prodejce toho vadného kusu. Nehledal jsem, jestli to výrobce třeba prodává sám nebo má své prodejny.

Můžete ten trn také opravit, např. pokusit si tam přidělat na spodek té trubky něco jiného, co by fungovalo jako středící trn.

Staré WC preteká #3
Staré WC preteká #4
teo
hodnocení

Ďakujem, tu je ten trn
Na prvý pohľad mi nepríde poškodený je ale dosť široký a inak neviem ako sa to dostáva mimo stred. Tak či onak asi bude fajn to vymeniť keď je taký okúsaný zospodu.
Ďakujem moc za odkazy, objednám a snáď to bude už poslúchať
Staré WC preteká #5
lmify

Laicky bych řekl, že s tím vypouštěčem nic není a nový tedy není zapotřebí. Ta černá těsnící guma asi bude stará a zpuchřelá, ale měla by jít sundat, omýt, možná otočit a používat druhou stranu, jestli neseženete novou.

Problém s vypadáváním bude buď to, že ten horní díl moc vytahujete nahoru nebo ho taháte moc do strany a on pak nemůže spadnou dolů. Podíval bych se na pohyb toho dlouhého raménka od slachovadla. Je mi divné, že ten konec pod tou tmavěmodrou částí není nad středem výpusti, ale o pár centimetrů vedle.

lmgify

K očištění té gumy a dotekové plochy od vodního kamene můžete tu část ponořit na den do octa.

Koukám na trn toho náhradního dílu a je asi o 8-10% delší než je průměr té bílé podstavy. Neumím si představit, že na tom vašem trnu byla nějaká špička, která se krásně rovně odlomila a zkrátila tak jeho délku.

Staré WC preteká #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]