Prosím o radu, jak zastavet otvor po dveřích. Při rekonstrukci se dveře z jedné strany zastavely (jedna místnost se zvetsovala), z druhé strany zůstaly nezastavene, viz foto. Hloubka je cca 4 cm. Čím diru zapravit? Mám pořídit cihly a řezat? Ytong? Zaházet? Ráda bych se vyhnula popraskani v místě opravy.
Zadíval jsem doma dva otvory po dveřích, nahodil jádrovou omítkou, pak jsem to naštukoval, žádné "vymoženosti", jako třeba perlinka, je to dvacet let, nic neprasklo a není vůbec poznat, kde ty otvory byly.
krtek6
však já nic o perlince s lepidlem nepsal...já psal o univerzální jádrové omítce, která když se zafilcuje tak má strukturu jako jemný štuk...
Osobně bych A) eps 70t tl 4cm nalepit na lepocí pěnu, mezery u špalet zafouknout pěnou, stěrka s perlinkou před oškrabáním výmalby a štuku cca10cm skrze přesah perlinky, poté přeštukovat nebo sádrová stěrka .
B) přes profil aby to vyšlo do roviny s omítkou na cely otvor SDK, přetmelit vybílit.
jen dodám, že to chtělo úž původně rovnou vyzdít tak, aby to z obou stran vyšlo buď na lepidlo s perlinkou a nebo na nahození, tzn. vybrat vhodnou tloušťku tvárnic
Je viac moznosti, od vaty, ktorej hrubka je odstupnovana po 10mm a zacina niekde na 30mm, po trochu prace s rezanim porobetonovych tvarnic, az po mix riesenie, ked tam date vatu a sadrokarton, na zaver sa to potom pretiahne lepidlom, sietkou a omietkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.