Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První bydlení

Od: lexa00 odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

zajímalo by mě, jak je to s prvním bydlením v pronájmu. Jde o to, že jsem nikdy nebydlel v paneláku, a tak si nejsem moc jistý, jak to chodí, hlavně kolik teda budu potřebovat peněz. Například, pokud si najdu byt co se mi líbí, nájem bude 10 000 a energie 3 000 a bude třeba částečně vybavený, kolik by celkově stálo se zařídit? To je asi to hlavní co mně ohledně toho trápí, ale pak i takové detaily...

Třeba, na co si dát pozor při podpisu smlouvy, jak se řeší samotné stěhování věcí, jestli si budu muset zřídit vlastní internet u poskytovatele, uklíd mimo byt(umývání schodů/společných prostor(?)) atd...

Zkrátka, nevím jak to všechno bude, nejspíš většinu z toho nějak pochytím za pochodu, ale chci se aspoň trochu připravit a vědět, co mě čeká...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

guge
hodnocení

3x

Některé byty se pronajímají bez zařízení, jiné se zařízením, většina asi nezařízená. Vlastní zařízení si můžete pořídit za pár desítek tisíc. Při podpisu se platí vratná kauce, obvykle 2-3 nájmy. Energie se někdy přepisují na nájemníka, jindy ne. Internet si zařizujete vlastní. Úklid mimo byt záleží na konkrétním domě, ale velká většina má dneska smluvní úklidovou firmu.

lexa00
13.11.24 17:18
hodnocení

Děkuju

id
hodnocení

0x
Pokud budeš mít na kauci a měsíční poplatky, tak se stěhuj. Byt budeš postupně zařizovat. Z pocátku ti stačí karimatka a spacák, pár ručníků, 2 hrnce, příbor, vařečka, pánvička, talířek a hrnek na kafe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]