Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém s teplotou vody, která odchází z kotle. Když mám rozehřátý kotel, tak mám teplotu vody v kotli na 70 a udržuji ho. Ale teplota vody která jde z kotle je na 40 a abych dosáhl teploty vody co jde z kotle do radiátorů na 60-70°C musí mít kotel na 100-110 což nejde.. nevíte kde může být problém? Předem se omlouvám za možná blbě položenou otázku, ale v topení se zas tak nevyznám.. děkuji
Radiátory nejsou zavzdušné
Jde o kotel OPOP H416EKO 16kw
Radiátory nejsou zavzdušné
Jde o kotel OPOP H416EKO 16kw
24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
buri123
Je jenom výstup vody z kotle stoupacka a pak zase vracečka. + Expanzka jiné vedení tam není z kotle
Takže samotíž? A dělala se nějaká změna oproti tomu, když to ještě fungovalo? Teda jestli to vůbec někdy fungovalo?
bery®
A není tam propojka mezi vstupem a výstupem "do zkratu", jak se to dělalo u samotize jako náhrada trojcestaku, aby byla vyšší teplota kotle?
buri123
Co mám ukazatel na kotli tam mám 70 a co mám ukazatel na trubce která vede vodu nahoru do bytu do radiátorů tak tam mám 40.
A když chytnete rukou trubku 40 stupňů, není náhodou teplejší? To snad poznáte,,,a v bytě máte zima? Při 70 na kotli? A teploměry jsou funkční? V pořádku? Měří dobře?
buri123
Ano teploměr je funkční, taky mě to napadlo. V bytě je právě šílená zima radiátory jsou skoro až vlažný bych řekl.
0x
Pozeral som na popis kotla a jeho parametre. Napojenie kotla je 1 1/4 cool a to je málo,aby fungovala samotiaž. Potrebujete dať na spiatočku obehové čerpadlo za kotol.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]