Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protéká trochu WC

Od: miki93® odpovědí: 12 změna:
Zdravím, mám asi 2 roky namontované nové wc JIKA, nedávno jsem si všiml že voda trochu protéká do mísy malým čůrkem (viz foto pro představu, odhadem tak deci za hodinu). Rozhodl jsem se to vyčistit ať mám klid. Vytáhl jsem celé splachovadlo, to teplou sprchou očistil, hubkou s octem jsem očistil i ten plastovy závit a octem vyčistil i spodek nádržky plné toho hnědého fujtajblu. Vše jsem dal zpět na své místo, s citem dotáhl splachovadlo ale voda stejně protéká stejným "proudem". Jediné co mě napadá je vyměnit to tlusté těsnění na splachovadle (viz foto), bohužel k tomu černému plastu se závitem se nedostanu, je zapasované uvnitř té díry kde vytéká voda z mísy do wc (viz foto). Máte někdo jiný tip čím by to mohlo být? Spíš mě překvapilo že to dělá celkem nové WC.
Protéká trochu WC
Protéká trochu WC #2
Protéká trochu WC #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Prvně jste měl jen otevřít víko a vysledovat, jestli skutečně protéká splachovadlo, nebo voda teče jeho přepadem, a pak je problém, že nedovírá napouštěcí ventil

hodnocení

2x
To vymontovane cele splachovadlo mate demontovane spatne. To se rozdelavava pouze ta modra cast a ta bila zustava v nadrzce. Takto to opravite jen kdyz demontujete celou nadrzku od spodni casti wc. Jinak to nepujde dobre utahnout. Na splachovadle je jeste jedno gumove tesneni, prave mezi modrou a bilou casti ventilu. Tam je to potreba vycistit. Pootocenim bajonetu se to vyndava.

A vymeniť potom to tenké tesnenie.

krtek6
hodnocení

0x

na napouštěcím ventilu je takovej gumovej "kondom"...a ten je vyžmoulanej a tím to protéká...jeho hodnota je tak 10,- ale málokdo ho má jako náhradní díl...takže musíš koupit celej ventil asi za 200-400,- (jak kde) a to vyměnit...nedávno jsem to řešil u sebe

hodnocení

0x

Doporčuji jednat okamžitě, podobným "čůrkem" mi odčůrkalo 30 000 Kč na nedoplatku.

abdul
hodnocení

0x

Taky sem řešil - čistil jak blázen, zkoumal, demontoval a motoval. Nakonec výměna celého ventilu a je po problému. Vydrží to tak 5-6 let a pak to vyměnit znova ... deci za hodinu = 2,4l za den = 876l za rok = 4000-8000 Kč podle toho jestli platíte jen vodné nebo i stočné. Ventil stojí cca 300. Takže návratnost je měsíc / 14 dní ...

876 l za 4000..8000 Kč? ;) To asi ne, to vám tam přebývá nula, ale na druhou stranu, když už tam člověk vidí čuríček, tak je to o dost víc, než deci za hodinu.

hodnocení

Díky všem za odpovědi a postřehy - půjdu cestou nejmenšího odporu a koupím celé nové splachovadlo.

Jen se chci zeptat - ten černý plastový protikus se závitem co je zapasovaný v té výpusti mám taky koupit nový?

A ještě dotaz - bude pasovat tento splachovač? WC je JIKA DEEP KOMBI, díky.

Jika výpustní ven/...

Jika MIO splachov/...

A už jste vyloučil, že to není netěsnícím napouštěcím ventilem?
hodnocení

Napouštěcí ventil jsem včera čistil, protože "syčela" a jemně přikapávala voda při plně napuštěné míse, byl špatný plovák, resp. uplně "nedovíral", teď to ani nesyčí ani nekape.

Nicméně jsem asi od 10h ráno zastavil roháček a nesplachoval (teda splachoval, ale vodou z kýble) a průběžně sledoval hladinu vody v nádržce, je pořád na stejné rysce kterou jsem si poznačil.

Teď jsem ještě provedl "čůrek" test - toaleťákem jsem utřel mísu po obvodu tam, kde při splachování vytéká voda a sledoval únik - ani náznak, že by někde protékala voda.

Tak jsem z toho celkem mimo - napadá někoho čím by to mohlo ještě být? Že by ten "čůrek" byla jen zbytková voda - jenže odkud, když je ventil uzavřený a těsnění už nic nepustí? :D:D

ooo

Šmankote podívat se do nádržky jestli ti to jde přepadem, kolikrát je to potřeba napsat.

Poznáš to jednoduše : Pokud Žůrek nejde ihned po spláchnutí ale až za nějakou chvíli, no tak to jde přepadem, ani se nemusíš dívat do nádržky... To samé pokud curak nejde když zavřeš přívod vody

Proč si lidi nezavolají odborníka když tomu nerozumí? Já si jejich čas nemá ani cenu 100 Kč, Tenhle už to řeší jak dlouho?

A co se vám nezdá? Netěsnil minimálně napouštěcí ventil, teď už jste ho snad opravil a nekape to. To je špatně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]