Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení půdy zdarma

Od: dohnivak odpovědí: 34 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co je na tom pravdy, že: pro rodiny s dětmi, invalidní důchodce, starobní důchodce je možnost zateplení půdy, sklepa zdarma, jsou tam určité podmínky. Majitel domu a pod., orientačně jsem se na to ptala, prý je to tak, že se mohu vejít do 250 000 kč, to znamená, že přijedou lidé, vyměří půdu, za m2 je 1500 kč, cenu mi sdělí, do měsíce mi přijdou peníze na učet, až je dostanu, zavolám na příslušné místo a přijedou mi zateplit půdu a já jim ty prachy dám, prý to platí EU, včera jsem mluvila s tím člověkem, je to na netu vše vysvětleno, ovšem nevím, zda to není podvod, nemá s tím někdo zkušenost, na faceboku jsou i videa, kde mluví o tom, nechat si to udělat, akce trvá snad jen do konce listopadu, je toto možné,d

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

4x
Dejte zdroj informací nebo konkrétně stránky úřadu v ČR,jinak to jsou spekulace.
Dnes už jsou dotace zpřísněné,možná snad panely na ohřev TUV...
Po zateplení musíte ve finále splňovat některou vyšší třídu energetické náročnosti budovy...to jen zateplením půdy nedocílíte...

hodnocení

3x

Prozraď mi jak často (kolikrát za den) ti dá někdo něco zadarmo.

Podle toho si vyhodnoť jak reálná je ta nabídka.

Když už jsi s někým mluvila, tak se zeptej na několik posledních realizací a tam si zjistíš jak to probíhalo. Ale i tak to můžou být nastrčení a zaplacení zákazníci, kteří mají pouze přilákat další ovečky.

A že to platí EU. EU to klidně zaplatí, ale má určitě přísné podmínky, které ty musíš dodržet. Když to někdo přijde zkontrolovat a zjistí nesrovnalosti, tak můžeš celou částku vracet.

Takže se o tom poraď, zjisti si další podrobnosti a popřemýšlej. Časově omezená nabídka, která platí do konce listopadu je zase pouze nátlak na tebe, abys nezjištovala další informace a musela se rychle rozhodnout. I to časové omezení je podezřelé.

dohnivak
hodnocení

díky, ale časově omezené nabídky byly i dříve, třeba zelená usporám,d

hodnocení

2x
Tak jestli to ve videu na fejs bůku nabízí osobně Babiš nebo Pavel, tak bych do toho nešel :)

hodnocení

0x

možnost zateplení půdy, sklepa zdarma****Ne.

orientačně jsem se na to ptala,**** Odkud čerpáte info o této možnosti?

je to na netu vše vysvětleno,****tak proč se tdy ptáte? Můžete dát zdroj toho vysvětlení

dohnivak
hodnocení

a to se nemůžu zeptat i tak, jestli s tím nemá někdo zkušenosti, to je zakázané?

Nikdo Vám nic nezakazuje. já jsem se Vás dovolil jen zeptat, proč se nezeptáte. To se nemůžu ani zeptat?

dohnivak
hodnocení

můžete se zeptat, proč ne, jste tu dost často,d

hodnocení

0x

Tipujem, ide o vylepsenu verziu podvodu, kde niekam poslete osobne udaje aby sa nieco "vybavilo" a potom budu ziadat "poplatok za vybavenie". Jasny podvod.

ttt
hodnocení

0x

toto se jmenuje zelena usporam light

novazelenausporam.cz/...

doporucuji si precist podminky

dohnivak
hodnocení

ted jsem mluvila s člověkem k tomu kompetentním, podmínka je majitel domu, bud důchod, nebo invalidní důchod 3 stupně, nebo rodina s příspěvkem na bydlení, nebo s přídavkem na dítě, penize jdou z EU z důvodu toho, aby se méně topilo, zamezilo znečištování ovzduší, materiál je foukáním, příspěvek až do výše 250 tisíc, přijde obchodák, změří to, za m2 1500 kč, řekne mi celkovou cenu, kterou budu mít ve smlouvě, pak mi přijdou peníze na učet, za nějakou dobu přijedou řemeslníci to udělat, a já jim ty peníze zaplatím, tím to končí, výhodné je to i pro ně, jelikož jim nezaplatí zákazník, který na to třeba nemá, ale ty peníze z EU, ještě se poptávám lidí, jestli to někdo už podstoupil, dál se uvidí,d

Ještě poznámka, v tom domě (pokud je dům důchodce) nesmí být hlášen nikdo jiný. jak že tam bydlí syn, či dcera s rodinou..

Páč jsem to taky řešil...příspěvek na zateplení..

s člověkem k tomu kompetentním***to byl člověk z úřadu?

ttt

po zadosti penize prijdou dopredu.

Rodice (duchodci) to tak meli.

dohnivak
hodnocení

pokud pobírá příspěvek na dítě, nebo na bydlení je to možné, nebo je to celé podvod,d

V domě musí být jen důchodci, nebo kdo pobírá určité dávky.

dohnivak
hodnocení

ano, bud jenom důchodci i invalidní, nebo rodiny s příspěvkem na bydlení, nebo s příspěvkem na dítě, a majitel domu, a ne jiných nemovitostí s prověřeným příjmem.d

dohnivak
hodnocení

díkjy, tak jsem mluvila s poradcem pro můj kraj, v domě můžou být bud důchodci, nebo invalidní důchodci s příspěvkem na bydlení, nebo tam může bydlet i někdo z rodiny a pobírat přídavek na dítě, takto mi to bylo řečeno, po vyměření přijdou peníze na ůčet, pak je dám řemeslníkům, částka je do výše 250 000 kč, za 1 m2 je 1500 kč.,d

makk
hodnocení

0x

Vy asi čtete jen nadpisy těch článků na netu, oni se nadpisem snaží ohromit, aby vás donutili číst dál, kde se potom dozvíte, že ten nadpis je zcela zcestný.

dohnivak
hodnocení

nečtu jen nadpisy, čtu celé a prověřuji to,d

paveldvorak
hodnocení

0x

solidní firma to provede na klíč, včetně zajištěníé dotace

samozřejmě není to zdarma, to jsou peníze například z emisních poplatků, které prosadil zelený pan Bursík...Kdo si koupí starou multikaru N1, zaplatí při přepisu ekodaň 10 tisíc Kč a tyto peníze pak stát rozdává jiným osobám

ttt

... spise jde o emisni poplatky z teplaren/ uhelnych elektraren, resp. z emisnich povolenek

dohnivak
hodnocení

má s tím někdo zkušenosti, nebo neví o někom, kdo to absolvoval,d

cet

Jak vidíte tady s tím někdo zkušenosti nemá, zavolejte si na zelenou úsporám. Ano nějaký takový dotační titul pro chudáky na dávkách nebo staré tam skutečně je, ale pozor na přesné podmínky

Nebo by snad věříte anonymu na internetu, které jste nikdy neviděla? :)

Vy jste tedy invalidní a vaše dcera pobírá přídavky a příspěvky jo? No paráda... Takže vám ještě z našich daní evropských dotací zaplatíme opravu baráku, Vy se máte, kouzelné slovo: "samoživitelka"...

Mě na tom vadí jediné: ten samotný materiál stojí třeba jednu sedminu ceny, U těch soláru na teplou vodu ani to ne, před snížením dotace, takže ve skutečnosti to je dotace těch živnostníčku, kteří mají levný a rychlý byznys, za poslední rok vám kde jaký stařík vyskakuje v reklamě, kdy se mi z toho už zvedá dekl... Ty reklamy jsou poslední dobou AI (Generované obličeje i hlasy), Je to směřované přímo na tu cílovku a je mi z toho zle (Z toho slovníku, jste intonace, z těch formulací, a nakonec ji s dojení těch dotací na co jsou navázány spousty skupin)...

Schválně jestli mě pan Cukrář scenzuruje :)

dohnivak
hodnocení

proč by to dělal, hezky napsané, dotací je plno, někde vám udělají prácí a musíte si to zaplatit a potom vám pošlou nějaký příspěvek, dotaci, někde je to jinak, za to přeci já nemůžu,d

cet

Jde o to, že kdybyste si to udělala sama, což samozřejmě neuděláte protože vy dvě jste bez chlapa, proč asi, no tak kdyby jsi to udělal člověk své pomocí, tak to stojí třeba jednu osminu ceny, rozumíte?

A pak může být na zvážení, zdali ty dotace jsou účelně vynaložené. A teď myslím z pohledu daňového poplatníka evropské unie, né z pohledu vás, kteří si na úkor ostatních polepší..:

Já jsem za to, že má být příspěvek a nj 100 procentní dotace jako třeba byla na ohřev vody solárními panely, hrůza běs

dohnivak
hodnocení

to je chytrost sama, já přece neovlivním jaké kdo má podmínky co se týče dotací, každý to má nastavené jinak, cete,d

fik
Cet: nesedí vám ty čísla. Základní set měnič + 6x panel je ca. 20t. Kabeláž, odpínače, jističe, chráničky ca. 5t. Konstrukce k montáži panelů 10t. Revize 5t. Dohromady 40t. Jako u všech jiných řemesel cena materiálu x2 = výsledná cena, tj. 80t. Nabídky na netu jsou kolem 90t a to je v ceně většinou i bojler (dalších 10t). 20 dá spotřebitel a 70 je dotace. Za mě adekvátní.
Dotace jsou hovadina, ale ohánět se 1/7 nebo 1/8 taky.
PS: já si to instaloval sám dle návodu výrobce měniče. I tak velký problém sehnat na to elektro revizi kvůli pojištění nemovitosti.
fiki

Anebo taky - Pokud máš ideální osvícení:

6x 1300 panely 6x415 Wp = 7800 s DPH

stykač odpor kondenzátor ze zbytkáče - tak ušetříš za měnič 5000,-

hotovo topí to... Jestliže to děláš podle návodu výrobce měniče, no tak tomu asi nerozumíš a pak je jasný že samozřejmě musíš mít všechny ty prvky co jsi pojmenoval. Profík holt je schopen to udělat daleko levněji protože ví co a jak a co se musí hlídat

No hlavně že dotace na tohle byla 90000! Ano teď už ji snížili.

Ps: Konstrukce k montáži panelu dražší než ty panely, není to tak trochu nesmysl? :))

fik
fiki: Dělám to tak, aby to prošlo revizí. A ne, nerozumím, proto to dělám podle návodu k zařízení dodanému. Jenom předepsaný svodič bleskových proudů stojí 4t. Připravit se o plnění z pojistky mi za ušetřených pár tisíc ročně fakt nestojí.
Ten vámi popisovaný bastl z toho co sběrňák dal těžko projde revizí, že? To se pak nedá srovnávat.
PS: ten, kdo pustí do bojlerového termostatu SS proud není profík, ale hazardér.
fyk

Tady máš schéma, termostat se spíná klasicky AC a ten jde na stykač

Zateplení půdy zdarma

fyk

Ten kondík se musí od zkoušet, záleží to na rychlosti toho Stykače. Ale i kdyby tam ty 3 bižuterní součástky nebyli, tak ten třípolohový Stykač by to měl dát bez rizika Co rezervu, dle zkušeností co mám od jiných lidí, tak třeba po 4 letech ho vyměnit protože je lehce opálený.

Pokud je správně pojišťovací ventil, tak opět žádné moc velké riziko nehrozí ani přijít zavaření...

A pokud tam daš ty součástky jako kondík, diodu a rezistor, tak je to úplně blbuvzdorný a žádný oblouk nehrozí.

Jistě, pokud nemáš ideální umístění panelů, tak se vyplatí ten MPPT... No, některé jsou ale dobrou ručičkou, bzučí to, občas to odejde, spíš bych se bál že nějaký zahoří, Když bude nevhodně umístěn, přetěžován, prostě je to další element...

dohnivak
hodnocení

řešíme zateplení,d

vvv

A řešíme taky, že se dá věc vyřešit elegantně s náklady zlomek - tedy v tomto př.12x menšími! Když když jen natáhnete ruku na dotaci?

Takže informace jste dostala na infolince po dvou dnech, nebylo by to rychlejší udělat rovnou? Zeptat se u zdroje? Takže váš problém je vyřešen, ano?

dohnivak

asi vědí, proč ty dotace dávají, kdyby je nedávali, nikdo by je nečerpal, je to jasné?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]