Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypouštění bojleru

Od: rbshpr odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, vypouštěl jsem bojler tak, že jsem otevřel všechny kohoutky teplé vody a otevřel vypouštěcí kohout. Voda však vytíkala cca. dvě hodiny pomalu a přerušovaně, střídal se výtok vody se zavzdušňováním. V potrubí teplé vody totiž zůstala voda - funguje jako sifón. Nebylo by lepší dávat vypouštěcí ventily i na teplou vodu z bojleru, aby se vypouštění urychlilo? Nebo na výměnu pojistného ventilu bojler nevypouštět, když to teče takto pomalu, pouze tam našroubovat zátku udělat vše ostatní, pak ji sonrat a rychle to zavřít? Nebo alespoň odšroubovat přesuvnou matici na potrubí s teplou vodou? Jak to děláte?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

6x

Delám bez vypouštění, jen boiler nechám vychladnout abych nedělal s rukama v horký vodě (vypneš ohřev a odpustíš teplou/ necháš natéct studenou vodu, stačí aby byla u dna), Připravíš novej PV, starej vyšroubuješ, díru buď zakolíkuješ dřevěným kuželovým kolíkem (pokud potřebuješ např. napakovat závit) nebo hned nasadíš novej PV a zašroubuješ. Moc toho nevyteče, samozřejmě hadr a kýbl po ruce. Přívod i výstup zavřenej (baterie nemít otevřený, jen odpustit tlak a zavřít.

asd1,

šikulové to dělají přesně, jak popisujete, ale laikovi to moc nejde. Ale příště to už taky zvládne.

hodnocení

0x
Staci povolit sroubeni na teple vode a potece to lip.
asd1

U toho se často trhne těsnění = mít připravený nový a počítat že šroubení budeš muset rozdělat úplně = poteče ti voda na ruce...

hodnocení

0x

Záleží na šikovnosti a miestnych podmienkach. Ak nevadí prípadná menšia potopa od rozstreknutej vody v momente montáže poistného ventilu, tak smelo do toho. Pred tým pre istotu zhodiť ističe a odpustiť teplú, nech sa neoparíte či nezraníte el. prúdom. Prevlečnú maticu radšej nepovoľujte, pravdepodobne poškodíte tesnenie a prirobíte si prácu.

jm
hodnocení

0x
Bojler musím čistit minimálně každé čtyři roky takže trošku povolím šroub na přírubě a výpušťákem to vyteče do 15 minut. Výměna těsnění je u toho samozřejmostí a mám pro jistotu neustále nachystanou i přírubu . Dražice už nejsou co bývaly a do pěti let i ta příruba zrezne.
karelhamouz

Já mám přírubu od roku 2014 a vše je jako nové. Buď to byl jiný materiál, nebo nejspíš jiná voda?

jm
Je to hodně o vodě. Varnou konvici čistím každých 14 dnů.
Ale první bojler mi vydržel přes 8 let .. tak buď se zhoršuje voda nebo materiály nových bojlerů.

janfalc
hodnocení

0x

Mám 180l bojler Dražice. Na studené vodě mám vypouštěcí ventil s hadicí do wc. Vypnu vodárnu, otevřu teplé kohoutky a nechám klesnou tlak. Pak otevřu vypouštěcí ventil a nechám klesnout hladinu v bojleru. Prostě počkám 3 minuty. Kohoutky stále otevřeny. Začne to chrochtat, tak velmi opatrně povolím převlečnou matici teplé vody. V tom ta voda letí sama ven, že mi to hází se záchodem. Po 15 minutách je to prázdné. Mám pak ještě malý bezolejový kompresor a udělal jsem si z autoventilku, převlečné matky a malé hadice takový bazmek, který namontuji na trubky ve stěně a pustím kompresor. Oběhnu kohoutky a sklep a koukám se, kde je jaký tlak vzduchu a zda ještě teče voda. Za posledních 10 let to nikdy nezamrzlo a to máme na chatě na přelomu ledna a února klidně -20 stupňů i 3 týdny. Celá akce na 30 minut a jestli je úkap litr? Bojler mám u stropu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak funguje bojler

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]