Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přepůlit mramorovou desku

Od: milada123 odpovědí: 26 změna:

Prosím o pomoc a radu jak přepůlit nebo rozříznout mramorovou desku v domácí dílně.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Pravda, s mramorem jsem ještě nepracoval, ale asi bych zkusil diamantový řezný "turbo" kotouč do flexy, a chladit vodou. Běžně takhle řežu tvrdé dlažby, beton i kámen. Ale tuto radu berte, prosím, bez záruky!

doplněno 26.06.10 23:22:

Předpokládám, že vodní paprsek v dílně nemáte... ;)

milada123
hodnocení

Tak s tím vodním paprskem jste to uhodl:),opravdu ho nemám*nevi*jen hledám radu jak desku rozpůlit. Byla to deska stolu a je nevyužitá venku.

sebod*

Zajděte za někým, kdo s kamenem pracuje. On Vám ji za pár kaček přeřízne a obrousí hrany. :)

ar*

Hop má pravdu *palec* řízni to diamantovým kotoučem (flaxou) . Mramor jde jak máslo, řezal jsem ho taky. Na ceny kotoučů mrkni tady. aukro.cz/...

Hlaně při výběru hledej segmentový a průměr si urči sám dle tvé flexy.

Hope co je ten "turbo"kotouč :)

hop®

Segmenťák radši ne, aby to neokousal, turbo se říká tomu vějířku.

Třeba aukro.cz/...

ar*

Právě že na mramor segmenťák já jsem ho kupoval tenkrát specielně kupoval na mramor a řez byl krásně čistej a hladkej.

doplněno 27.06.10 00:25:

Hope mramor jde krásně. Strejc dokonce dříve dělal na soustruhu z mramoru vázy pro jednu Fy na háhrobky. To byla zajímavá prácička koukal jsem na to jak z jara. Já myslal kdoví co nebude potřeba za spešl nástroje a on klasickej vrták normální nože a už jel. Akorát to vyleštění byla docela fuška.

doplněno 27.06.10 00:27:

Jo ještě omluva Miladě , že jsem jí oslovoval jako muže. Nevšiml jsem si pořádně nicku a ani ve snu by mně nenapadlo , že to řeží žena. Ještě jednou se omlouvám.

hop®

Nevím, od té doby co mi segmenťák něco oštípal (už nevím co, ale bylo toho víc), tak jsem na ně nějak všeobecně zanevřel. Od té doby používám turbokotouče a řežu s tím opravdu skoro všechno. Pravda, mramor jsem ještě neřezal, ale věřím, že to nebude problém.

milada123
hodnocení

Nic se neděje beru to :) asi to vypadá divně,ale mně tatínek naučil se vším nářadím prý kdybych to někdy potřebovala :)a fakt se mi to hodí

jabraka*
hodnocení

1x

Možná by to šlo flexou jen naříznout třeba i z obou stran a pak zlomit.

JABRAKA

hop®

Stopětadvacítka s novým kotoučem by to mohla vzít najednou, ale Váš nápad je dobrý už kvůli případnému dočištění řezu *palec*

milada123
hodnocení

A nevíte kolik stojí ten kotouč?nevím jestli dám tu desku do auta*nevi* /mám mini auto/a jet 30 km tam a zpět? :)To raději vezmu rozbrusku a je to jednodušší:)

hop®

Jak je deska tlustá a jakou máte flexu (rozbrusku)?

doplněno 26.06.10 23:54:

U flexy mám na mysli průměr kotouče...

milada13
hodnocení

mám flexu zn.makita 125 průměr

hop®

Tak třeba aukro.cz/... ale dá se sehnat samozžejmě i jinde a možná levněji, ale řeže to všechno, třeba beton a s armováním, asi to pak využijete i jinak.

doplněno 27.06.10 00:05:

Odkaz je jen kvůli tomu, aby bylo jasné co myslím...

milada123
hodnocení

Strašně moc díky za odpovědi,hledala jsem 2 dny po večerech a nikdo mi nedokázal poradit.ještě jednou moc děkuji *palec*:)

hop®

Rádo se stalo, příště víte, kde hledat! ;)

milada123
hodnocení

Pro příště vím,kde hledat a jinam nepůjdu díky*palec**palec*:)

milada123
hodnocení

deska má 3cm

lidus*
hodnocení

0x

Uřezat mramor na gril jsme vyřešili tak, že jsme zašli za hřbitovním kameníkem a ten požadovaný rozměr uřezal, bylo to snadné a za pár minut.

tmaro88

Zdravím! Rodiče mi kdysi dávno dovezli z řecka kus mramorové desky, která se mi teď válí v dílně a taky říkali něco s tím grilováním. Jak to funguje? To se ta deska nahřeje nad ohněm a pak se na ni griluje, nebo jak? Už si to nepamatuju a díky diskuzi tady jsem si na to teď vzpoměl :)

milada123
hodnocení

Já jsem si vymyslela desku usazenou do kovového rámu na nohách a pod ní na řetězech ze 4 stran zavěšené ohniště. *uf*Lehčí a jednodušší varianru má moje kamarádka,kovový rošt,na něm usazenou mramorovou desku a položenou na ze tří stran vystavěné zídce ze šamotových cihel a pod tím ohniště.Mramor je asi nejlepší mít na kovovém roštu nebo plechu,jinak by mohl prý prasknout.Ale to jsou zkušenosti mých známých.:)

lidus*

ohniště přes něj kovová konstrukce , na ní mramor-maso výborné, šťavnaté. Desku umývat až vychladlou jinak praskne.

milada123
hodnocení

Díky moc všem za rady,desku jsem rozpůlila flexou a použila diamantový segmentový kotouč.Hotové to bylo za 5 minut a řez je krásně hladký.*hej**hej*

hop®

No tak hlavně že jsme trošku pomohli a že to vyšlo! :)

ar*

*palec*Dobře to tatínek naučil svoji holčičku.

milada123
hodnocení

Jó je to šikulka a bezva chlap.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]