Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dveře nejdou zavírat - moc vlhko

Od: kell odpovědí: 4 změna:

Ahoj, dal jsem do sklepa venkovní dveře - ze dřeva, natřel lazurou. Problém je, že ve sklepě je pravděpodobně moc vlhko. dveře zvětší svůj objem a sklep nejde zavřít. co dělat? Jediné, co mě napadlo, natřít dveře něčím, co vlhkosti zabrání dostat se do řeva. Čím? Pomůže to?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nepomůže.

Vlhkost se do dřeva vždy dostane. Teď to chce dveře ve falci přihoblovat, aby šly zavírat, přetřít a bude to dobrý.

hodnocení

1x
Pokud není problém v zárubních, nebo blbě seřízených pantech, tak dveře ubrat hoblíkem (římsák), nebo horní frézkou. Pomocí vsouvání papírku zjístíte. ve kterém místě to drhne. Vemte to aspoň o 1 mm víc, ať to za měsíc nemusíte dělat znova.

hodnocení

0x

Čas od času mi tohle dělají bytové dveře. Když dlouho prší, nějak "nabudou". Židle a ostrý nůž, kterým jsem seřízla několik milimetrů místo nahoře, kde to drhlo. Nemusela jsem nikoho volat na pomoc.

makk
hodnocení

0x

Měl jsem úplně stejný problém. Já tam mám tyto panty: kutil.cz/... a stačilo je jen víc zašroubovat, čímž se dveře posunou a je to OK. Ale záleží, kde vám to drhne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]