Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovládání svítidla ze dvou světelných obvodů

Od: braz odpovědí: 6 změna:

Máme na chodbě stropnici se dvěmi paticemi, se dvěma 60W žárovkami E27. Každá z patic je připojená ale z jiného obvodu.

První je připojena na vypínače, které ovládají jen tuto první žárovku.

Druhá je připojena na jiné vypínače, které ovládají tuto žárovku a další žárovku ve svítidle na schodišti na půdu.

.

Chtěl bych tuto starou stropnici vyměnit za nové LED světlo.

Netuším ovšem jestli to půjde zapojit.

Protože, pokud připojím toto svítidlo na oba obvody, tak spojím kontakty obou obvodů a stanou se jedním obvodem.

A tedy, že při sepnutí libovolného vypínače (chodba nebo schodiště) se rožnou světla na chodbě i schodišti.

Prosím, poraďte mi jestli to lze nějak vyšeřit.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jedno svítidlo nemůže být připojeno na dva různé světelné okruhy.

kmet
hodnocení

3x

Umístit dvě svítidla. Stejně to byla modifikace, kdy se ze svorkovnice, kde se setkávaly obě objímky staly svorkovnice dvě, tedy špatně.

hodnocení

0x
Špatně jsem umístil odpověď

hodnocení

0x
Je to do istej miery nebezpecne pri opravach, ale jedno relatko s prepinacim kontaktom by to mohlo vyriesit.
braz
hodnocení

Prosím můžete se dát odkaz na produkt který máte namysli?

Zkoušel jsem, ale výsledky jsou různorodé.

Děkuji

Kazde rele s cievkou na 230V striedavych je ok, ak kontakty znesu velky spickovy pruid pri nabehu led svietidla. Rele oznacene ako 250V / 16A AC by malo byt ok, prinajhorsom sa vymeni, ked sa kontakty specu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]