Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sklo ve dveřích se chvěje

Od: softvelvet* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, přestěhovali jsme se do bytu a jsou tu staré dveře se skleněnou výplní. Sklo zaplňuje asi tak jednu třetinu dveří. Máme malého ročního prcka a děsí mě, že na něj to sklo spadne, jelikož se stává, že dveřmi bouchne. Sklo uvnitř dost hapruje, tak bych se chtěla zeptat, co na to mám koupit, abych to opravila. Nějaký silikon?

Manžel na tyto věci vůbec není a už mu to říkám docela dlouhou dobu, tak bych se o to ráda postarala sama, jestli mi rozumíte.

Předem moc děkuji za rady a pochopení. Byla bych ráda, kdybyste mi napsali konkrétní výrobek, abych zašla např. do obchodu Bi a tam to zítra rovnou koupila.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

dají se koupit i různé folie. Přilepíš ji na sklo a v případě rozbití se sklo nerozletí, ale zůstane přichycené na folii.

doplněno 17.11.12 00:16:

*placni*

softvelvet*
hodnocení

Tak to jsem třeba vůbec nevěděla. Moc děkuji za info.

nicozjb*
Dobrý nám se osvědčil silicon do koupelen pružný průsvitný a pracuje takže sklo déle vydrželo .

Jo to máme doma na dveřích do pokoje. Jednou se do skla opřel bratr a sklo najednou na tisíce malinkatých kousíčků, ale pořád ve dveřích. :) Je tam doteď. *smich*

hop®
hodnocení

2x

SEBODka i MOWLA mají jedničku s hvězdičkou *palec*, asi bych zvolil kombinaci - polepit sklo fólií a potom neutrálním transparentním silikonem přitmelit sklo ke dveřím...

sebod*
17.11.12 13:45

Hopíku *pusa*.

mowla*
hodnocení

1x

Ta folie by mohla být výborné řešení - ale pozor, aby lišty držící sklo ve dveřích byly dost široké (kryly/držely dost velký okraj skla) sklo i s folií se rozbitím ´prohne´ a mohlo by i s folií vypadnout... Ovšem v OBI takovou folii nekoupíte - najděte si v okolí firmu, která dodává něco jako firma na odkazu ( folie-middex.cz/... ) a tam ji kupte - případně si nechte folii nalepit, aplikace sice není složitá, ale nějaký ´cvik´ to chce...

;)

doplněno 17.11.12 00:40:

Jo - a folie má smysl lepit jen na hladká skla, alespoň jedna strana skla musí být bez plastického vzoru...

;)

hodnocení

1x

Jako malý kluk jsem jednou před sestrou přivřel dveře, když se za mnou naštvaná hnala... prošla kolenem sklem ve spodní třetině dveří. Vrchní dvoutřetinové sklo naštěstí jen prasklo, nevysypalo se. Otec spodní sklo nahradil překližkou. Koleno opravil doktor s jehlou a nití...

Na základě této události jsme před pár lety sklo v podobných dveřích nahradili tabulí komůrkového polykarbonátu, známým i pod názvy Makrolon, Lexan, Sunlite a další. Je extrémně odolný proti rozbití, má nízkou hmotnost, jednoduchou spracovateľnost a montáž, homogénní povrch, jednoduchou údržbu a velmi dobrou propustnost světla. Jsou různé tloušťky, od 4 mm až po 16 mm.

Když uvážíme dveře šířky 80 cm, tak velikost otvoru může být tak 60 x 60 cm... při ceně těsně pod 200 Kč za m2 by to mohlo vyjít na nějakých 70 korun. Takový malý kousek polykarbonátu většinou už není vhodný na další zpracování, firmy ho dávají do odpadu, dá se získat i zadarmo. A v domácích podmínkách případný větší kousek uříznout - naříznout ostrým nožem a zlomit...

Jen pro názornou informaci třeba sklenarstvichladek.cz/... nebo dektrade.cz/... kde na str. 2-3 najdete i adresy firem v různých městech...

jabraka*
hodnocení

0x

Polepit skleněnou výplň lze i docela běžnou tapetou DC-FIX.Pro úpravu prosklení tak,aby sklo zůstalo průsvitné,jsou tapety označené GLASS transparent finish.

JABRAKA

hodnocení

0x

je i docela pěkná hmota, nevím jak se jmenuje, která vypadá opravdu jako sklo. Tváří se to jako sklo se vzorkem ledových květů nebo stékajících kapek nebo jinak. Je to moc pěkné a bez problémů. *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]