Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hromosvod

Od: milan* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.Platí ještě"zaručná pověra"-když stojí vedle chalupy vysoký strom,není třeba hromosvod?Pokud ne, jak na blesky?

Zdravím a dík za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Milane, odpověděl jste si sám. Na blesky platí bleskosvod (nesprávně hromosvod). Je sice pravděpodobné, že nejdříve udeří do nejvyššího bodu, ale výboj nebývá osamocený. A jestli chcete mít maximální zabezpečení, nespoléhejte na vysoké stromy v okolí.

Hezký den.

milan*
Dobrý den.Opět mi nezbývá,než poděkovat Vám a jít do toho.A když už Vás tady vidím,vložím ještě jeden dota.Zdraví milan
al bunda*
Díky za důvěru Milane, myslím, že právě před chvílí jsem Vám na Váš dotaz odpověděl. Hezký den.

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
MILAN-elbunda má v poctatě pravdu- ale co kuloví blesk myslím že před ním není žádné zabespečení,SO.
al bunda*

"nensy"řešíme jen věci, jejichž řešení je v našich silách, pravděpodobnost, že dojde na kulový blesk, je rovna pravděpodobnosti, že Vám na zahradu spadne Boeing 747.

Vám jde opravdu jen o body za každou cenu? Nemáte pocit, že porušujete pravidla? A četla jste je vůbec?

Hezký den.

nensy*
al bunda-nejde mi o body ale měl jste tam aspon napsat,vyjimka kolový blesk,SO.
nensy*
al buda já si myslím že nás tu považujete jako školáky, každý má právo na svůj názor.Prosím o nenapadaváni já Vás také nenapadám,divám se na vaše písmo také oprava?SO.
al bunda*
nensy ja nerozumněla, Vy Zulukafr s prales?
pavla*
Vrátím se k původní otázce. Podle našeho elektrikáře je jedno pravidlo: pokud je dům vedle něčeho vysokého (např. kostel) v úhlu 120 stupňů a víc, blesk"praští"do toho vyššího.
al bunda*

A co na to pojišťovna?

Krásný den.

pavla*
My hromosvod máme. Až později jsem se dověděla, že hromosvod není nutný. Pokud jej do elektroprojektu projektant nezakreslí, tak se dát nemusí. Pokud jde o toho elektrikáře - je to člověk, který se tím živí několik let a je vyhledávaný. Jak jsem napsala - hromosvod máme, tak jsme případný problém s pojišťovnou nemuseli řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]