Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké tekuté těsnění do závitů?

Od: pojil odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, rád bych používal tekuté těsnění do závitů na vodu (i pitnou) a topení. Co jsem se díval, jsou velmi drahé. Nemáte zkušenost, co je dobré a výhodné? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobré je to těsnící vlákno viz rádce výše, já si zatím vždy vystačil s teflonovou páskou za pár korun. Fígl je v tom udělat z ní v prstech(jde to téměř samo) jakoby to vlákno, namotat na závity a až nakonec zakončit přechodem pásky na široko. Nevýhoda pásky je, že pokud se závit kvůli něčemu musí povolit, netěsní. Musí se těsnit na novo, ale vzhledem k ceně...

hodnocení

1x

Na železo používám klasickou jemnou koudel, ta nikdy nezklame. Na "lepší" mosazné části pak teflonové vlákno. Obyčelnou teflonovou páskou pak těsním drobné závity třeba u vzduchového kompresou.

hodnocení

1x
Co mám vyzkoušeno za řadu let a vyšší desítky spotřebovaných lahviček, funguje všechno, ať Loctite za 3 kila/10ml, tak něco polskyho za kilo, nebo rovnou z Číny za 30-40. Používám jak na zajištění závitů, tak pro utěsnění, to obvykle v kombinaci s teflonkou, pro vodu i vzduch do 300baru. Teflonka se musí pořádně utáhnou po směru závitu, dobře odhadnout množství, aby tesnila a ještě se neshrnula, nesmí se po utažení o kousek pootočit zpátky. A já právě na pevně namotanou teflonku dávám ještě kapku jakýhokoli toho "loctitu", při šroubování působí jako mazivo proti shrnutí teflonky a následně spoj dotesni.

riva
hodnocení

0x

Používám těsnící vlákno, něco jako dek.cz/...

akorát jsem to kdysi kupoval z Číny (150m), kde to tehdy stálo polovinu než dnes aliexpress.com/...

hodnocení

0x

Tekuté těsnění LOCTITE, ale bez patřičné přípravy závitů nefunguje

tvl
hodnocení

0x

Jo to by se mi taky líbilo, jenom odbočit a zašroubovat, ale to asi nefunguje

hodnocení

0x
Tekuté těsnění jsem zkoušel, ale nepoužívám ho. Protože aby spojení bylo dobré tak závity je třeba dobře očistit a odmastit. Velký problém je spoj rozebrat a očistit zbytky lepidla.
Používám koudel a grafitku nebo těsnící provázek.

hodnocení

0x

Používám již výhradně tuto nit, je s ní super práce a je to rychlé. Dříve jsem používal konopí (česání) +fermež, protože ani nic jiného nebylo.

hodnocení

0x
Ja pouzivam Loctite nit na zavity do cca 3/4-1". Na vetsi konopi a pastu. Lepil jsem nejake veci na kompresoru a ok, ale vzdy to chce dobře odmastit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]