Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování před domem - není místo

Od: abcdef* odpovědí: 12 změna:

Zdravím! Bydlím v rodinném domku poblíž velkého nádraží u kterého zpoplatnili parkování, což vedlo k tomu, že na naši ulici se začaly objevovat auta, která zde odstaví lidé jdoucí na vlak, tyto auta tu pak stojí i 14dní. Problém je, že máme 3 auta a jednu garáž, to nás nutí stát na ulici před domem, jenomže už se mi často stalo, že jsem stál o 100m dál od vlastního domu, jelikož zkrátka nebylo kde. Doma si tedy mohu zaparkovat auto do garáže a druhé před vjezd, ale kam s třetím? Policie to neřeší a odkazuje na úřad, na úřadě mi tvrdili, že je to v řešení, ale už uplynul skoro rok a stále se nic neděje. Dá se proti tomu nějak bránit? Nejsem jedninný nespokojený. Díky za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

3x

A kdo anebo co vám dává právo na přednostní parkování na cizím pozemku?Ti majitelé tam náhodně parkujících aut mají stejná práva jako vy. Řešit to může jen majitel pozemku, je-li to město, tak opět jen úpravou značení stání a zastavení a udělením vyjímek. Věřte, že tento problém je skoro všude.

hodnocení

0x

No to je těžká věc, ledaže by vám tam dalli značku s vaším číslem, ale tu asi dají jen pro invalidu. Jinak mne napadá, v mezidobí tam parkovat dvoukolák, nebo návěs, nebo neco, co y se vešlo do garáže k autu.

hodnocení

0x

Nezlobte se ale mě osobně Vaše otázka docela irituje.Bydlím na sídlišti ve velkém městě, a to že bych si zaparkoval např. 3 auta před domem je naprosto směšné. Někdy nezaparkuji ani jedno služební. Aut je prostě moc, a každý by si nejraději parkoval pod okny. U nás poblíž vzniká již tak složitá situace, že se chystá vyháška, že rodina bude mít nárok na parkování v sídlišti na jedno auto (možná dvě) a každé další bude (je to v jen v návrhu) pro parkování zpoplatněno. Uvidíme jak se vyvine stav, ale osobně raději parkuji o něco dál od domu, kde je volněji (je to jistě více jak 100m).

hop®

Vy si taky moc nestěžujte. ;)

To jste na tom ještě docela dobře, v Praze v okolí centra (modré zóny) platí i za jedno auto i ten kdo tam má trvalé bydliště. A stejně nemá parkování zajištěné astojí třeba o blok jinde... *bum*

hodnocení

0x

doplním hopa,

u nás v Košicích v Centrální městské zóně si tu bydlící musí koupit rezidentský průkaz za nějakých 100 € ročně a mají určené ulice, kde je pro ně vyhrazené místo pro rezidenty od 17:30 do rána asi do 5:00. A vidím plno těch vyhrazených parkovišť prázdných a o 300 m dále na sídlišti stojí auta z jedné strany obrubníku na cestě, z druhé strany obrubníku na chodníku, to samé naproti na druhé straně, a na parkovištích v třetí řadě v prostředku, a na trávnících jakbysmet.

Chtěli na parkování vydělat nějakou korunu a teď lidi raději parkují dále od domu zadarmo.

hop®
hodnocení

0x

Policie to řešit nemůže, ta kontroluje dodržování a postihuje nedodržování toho, co vymyslel úřad. A úřed těžko něco vymyslí, když jse o stání na veřejné komunikaci, kde jsme si demokraticky všichni rovni. Pokud neprokážete, že by Vám ostatní parkující auta bránila ve vjezdu a výjezdu pozemek, potom si jedině na úřadu zažádat o vyhrazené parkoviště, s patřičným odůvodněním a za patřičný pravidelný nemalý poplatek. A pronájem veřejné plochy není levná záležitost, jednou jsem viděl potřebné papíry pro letní zahrádku před hospodou o rozměrech 2x4 metry, slušná pálka...

abcdef*
hodnocení

Nejvíc mě i jiné sousedy irituje to, že jeden poblíž bydlící si na cestu nechal vyšrafovat parkování pracovníky úřadu (dotyčný pracuje na úřadě). A když jsme tam přišli my ostatní,tak nám bylo zděleno, že tohle byla vyjímka na kterou byly špatné ohlasy a proto další takovou vyjímku neudělají a že vše je v řešení.

karina*

abcdef, čili jestli tomu dobře rozumím, nejvíc vás všechny štve, že je mezi vámi jeden protekční soused. Tak se soustřeďte na to, abyste dosáhli zrušení té jeho vyjímky a budete si všichni rovni. Do doby než se to vyřeší. I tak se ale opět najde někdo, kdo bude vyvolenější, s tím počítejte. V současné době musíte akceptovat stav takový jaký je. A až se ev. udělá rezidentní parkování, můžete ho mít třeba jen na jednou auto. Co budete dělat potom? Kdyby měl např. váš soused aut 10 a všechny chtěl parkovat u svého domu, pak byste patrně musel chodit víc jak 100m pěšky. Navíc 100m mě připadá směšných, ale vy jistě několikrát denně právě z tohoto auta přenášíte těžký náklad , že ;)?Karina

hop®

Naprosto chápu Vaše rozhořčení nad tím, že jeden z úředníků si hraje na "rovnějšího". *bum*

Jeden takový nápad - pokud si parkování před domem vyšrafujete sám tak aby Vás nikdo neviděl ("nevím kdo to tam natřel"), máte naději že lidé z nádraží si vyberou jiné parkovací místo, investujete pouze do plechovky žluté barvy a válečku. Pokud bude strážník při parkování otravovat Vás, budete mít zastání na úřadě, protože vodorovná značka tam není zaregistrovaná a tudíž by měla být neplatná. Slyšel jsem, že to někde takhle chvíli fungovalo, ale nechci to dávat jako radu!

doplněno 27.06.10 14:47:

... a možná tím naštvete ostatní sousedy...

abcdef*
hodnocení

Jde mi spíš o logiku. Nádraží má parkoviště pro 350 aut a na tabuli každé ráno vidím že je tam volných např 330 míst, zatímco na u nás na ulici je narváno. Chápu, že na to místo na ulici má cizí stejné právo jako já, ale když už tady to auto nechám, tak aspoň ho postavím rozumě a ne že je po celé ulici postavená řada aut a zbyde jeden pruh na projíždění a idioti se nalepí na vjezd tak, že vyjedu jedině po trávníku od souseda naproti, který z toho není zrovna nadšen, nebo že zaparkujou tak, že nemůžete vyjet. Otom, že máme všichni co tu bydlíme otlučené a podřené auta nemluvím... S tím vyšrafováním to možná zkusíme, to by šlo, ale i tak je to nouzovka...

abcdef*
hodnocení

A ještě jsem se chtěl zeptat...u souseda stálo asi 3 měsíce zpátky přímo před garáží auto. V garáži naštěstí auto zrovna neměl. Ale přivolaná policie to řešila pouze lístkem za stěračem a auto tam stálo další 3 dny. ´Je to správný postup? Myslel jsem, že ho odtáhnou...co kdyby tam měl auto?

lidka*
hodnocení

0x

Jestli se jedná o místní komumikaci, zkuste se s úřadem domluvit na nějakém ročním paušálu, který vám zaručí parkovací místo, stejně jako pracovníkovi jejich úřadu. Možná, že je tím trochu zaskočíte, když se zeptáte na částku, kterou za rezervování místa zaplatil. Mohlo by to být ve formě poplatku za užívání veřejného prostranství a nebo pronájmu pozemku. Těžko něco radit, když to nevidíme třeba na fotce, jak situace vypadá. Ale domnívám se, že by úřad měl vycházet vstříc svým občanům, než příležitostným návštěvníkům města. Možná, že by stačilo, kdyby město - je-li provozovatelem parkoviště - stanovilo rozumné ceny za parkování. Někdy prostě méně znamená více při prosazování rozpočtové politiky. *tuc*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]