Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat jestli lepidla, tmely apod. na bázi epoxidu smrdí podobně jako syn. barva a jestli jsou zdraví škodlivé. Vzpomněl jsem si na to dnes že už se konečně zeptám když mi vrže podlaha parkety a říkám si, že jsem kdysi viděl v TV jak dělali Mise nový domov nebo podobný pořad tak tam vylili nějakou hmotu asi epoxid aby to zarovnaly. Kolik stojí takové vyrovnání a dělá se to tedy tím epoxidem? A jak dlouho to schne a smrdí? Pomohlo by to proti vrzajícím parketám? Já myslím že protože ta podlaha je opravdu hodně křivá tak jak šlapu na parkety, tak že se to kvůli těm nerovnostem prohýbá. Plocha místnosti je 4*5m2
Nejlépe, kdyby tu vaši podlahu viděl odborník. Jestli lze parkety zalít epoxidovou pryskyřicí nevím, ale nic tomu nebrání, akorát spotřeba bude asi dost velká a nejedná se o zrovna levný materiál. Jinak samotná pryskyřice po vytvrzení nijak nezapáchá, něco jiného jsou epoxidové laky. Ty obsahují rozpouštědla a proto smrdí, po vytvrzení a vytěkání rozpouštědel by měly přestat smrdět, ale dopočuju před použitím na velké ploše udělat si někde zkoušku.
Nezalívat parkety, ale vyndat parkety, vyrovnat tu podlahu a pak na ni položit ty parkety. Tak sem to myslel.
To co jste viděl určitě nebylo vyrovnávání podlahy epoxidem, to by se dotyčný nedoplatil. Vrzající parkety lze skutečně opravit tak, že se do spáry, třeba pomocí stříkačky, natlačí epoxid, ovšem to jen pokud se jedná o nějakou menší plochu, pokud máte celou podlahu ve špatném stavu, bylo by asi nejlepší, kdyby se na to přišel podívat řemeslník.
Epoxid je dvoužková hmota - polotuhá pryskyřice a kapalné tužidlo - které se po smísení vytvrdí. Každá složka sama o sobě má mírné, specifické aroma. Po vytvrzení je hmota zdravotně nezávadná.
Proč je Epoxid ZDRAVOTNĚ NEZÁVADNÝ narozdíl od PVC?
https://www.epoxidova-podlaha.cz/post/pro%C4%8D-je-epoxid-zdravotn%C4%9B-nez%C3%A1vadn%C3%BD
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.