Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, rád bych požádal o dotaci "oprav dům po babičce". Úplně se v tom ale nevyznám a tak bych poprosil o radu - existuje nějaký univerzální dokument jako žádost? Nebo je potřeba žádosti rovnou zadat firmám? Je někde seznam firem, které tuto dotaci mohou vyřizovat? Děkuji
Jen základ. Jestli jste dědicem a nemáte tam min. 2 roky trvalé bydliště, tak na to zapomeňte.
Já jsem zadal, jako důchodce, tuto záležitost dotací v místě bydliště na úřadě pověřenému člověku. Po tomto výše sdělení, že jsem zcela bez nároku něco s dotací vylepšit na domku po rodičích jsem další možnosti neřešil.
@jiofa A na tuhle podmínku jste přišel jak? Koukal jsem teda aspoň 3 min. do toho odkazu co jsem vložil, a nic takového jsem tam nenašel
podmínky jsou v kostce tyto: Žadatel je ekonomicky aktivní osoba a zavazuje se vlastnit nemovitost po celou dobu udržitelnosti, což je 10 let ode dne doložení realizace. Žadatel ani jiný z členů domácnosti nevlastní ani nespoluvlastní jinou nemovitost určenou k bydlení a všichni členové domácnosti musí mít v podporované stavbě trvalý pobyt a užívat ji pro bydlení po celou dobu udržitelnosti.
Mám za to, že každý s IQ > 101 může všechny zelené dotace vyřídit sám a bez prostředníka, intelektuálně to zvládne, otázka je, jestli chce investovat čas několik hodin na čtení dokumentace Anebo je líný a raději si zaplatí prostředníka. Samozřejmě většina lidí je pod tímto IQ takže tak
sadlo. Vždyť vám to píšu, že jsem dědicem (čtvrtinovým) domku po rodičích a trvalé bydliště ve vlastním bytě mám jinde. Jsem důchodce a nemám nárok na žádné dotace ani ve vlastním bytě, garsonce na výměnu dvou oken. Výměnu jsem realizoval v květnu a nedostal ani korunu. Milionářům dávali dříve dotace a důchodci s garsonkou ani kačku. Tak to chodí. Za dvě okna trojskla jsem dal 54 tis.
petr2: mě tato (a i další) dotace příjdou také nepochopitelné. Proč raději stát nepomůže mladým lidem a rodinám které nemají své vlastní bydlení, například bezúročnou půjčkou? Závistvivý rozhodně nejsem, jenom nechápu proč stát pomáhá lidem, kteří vlastní nemovitost na úkor liem, kteří nic nemají a třeba platí i vyšší daně. Nemám potřebu o dotace žádat ani nezávidím, jen mi to něpřijde fér a důvodu nerozumím .
souhlasím že 95 % dotací jsou špatně a neměly by vůbec být, nicméně je třeba zdůraznit, že to není předmětem otázky! dotace tu jsou a pokud stát nabízí, bylo by hloupé si nevzít, beztak na to stát vybral peníze od nás, daňových poplatníků. stěžujte si jinde, nejlépe vyjádřete svůj názor ve volbách
popravdě, téma získání dotací je pro mě, pokud do něj člověk zabředne hlouběji než je marketingová povrchnost reklam na ně, dost nesrozumitelné...
existuje web, kde jsou všechny info, je třeba ale jít do hloubky až k podrobným podmínách v PDF dokumentech. každý kraj má ministerstvem pověřené firmy, které vám řeknou zda patříte do těch co mají nárok, vypočítají tepelné ztráty a navrhnou technická řešení. tu první fázi budete mít zdarma, platí to stát. další fázi, pokud to půjde už budete platit, ale část nebo možná celá je hrazena z té dotace. nejdřív takovou firmu/osobu kontaktujete telefonicky, pak si domluvíte schůzku na kterou se obvykle dlouho čeká, na schůzku si přinesete domluvené dokumenty, např. výkresy a fotografie domu.
dál jsem se nedostal, technické požadavky na získání dotace jsou tak náročné, že to u některých staveb buď vůbec realizovat nejde nebo by to bylo nerentabilní, případně by stavba nešla plnohodnotně využívat jako doposud (např. pochozí výška v místnostech po snížení světlé výšky kvuli zateplení by byla moc nízká).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.