Nejste přihlášen/a.
Zdravím, při stavbě jsme zapomněli udělat jednu věc. Mám valbovou střechu s nezateplenou půdou. Izolace mezi dřevěnými stropními trámy a něco pod nimi vatou. Trámy jsou obezděné porothermem a z čela dána izolace a věncovka. Leží na věnci, který je také zaizolován a z venku je věncovka. Dům se původně stavěl bez dodatečného zateplení, proto je věnec zaizolovaný taky, ale následně byla fasáda ještě zateplena eps 140 mm. Pozednice leží až na obezděných stropních trámech. První problém je, že jsme nezaizolovaly kolem pozednice (červená) a nenapojili izolaci trámového stropu na fasádu. Druhý problém je, že jsme fasádní eps nevytáhly až k střešní folii, ale jen po spodek krokví. Je tam podle mě teď tepelný most přes věnec. Nevím si rady jak to teď nejlépe udělat. Je tam malý sklon a dotáhnout fasádní EPS až k střešní folii je teď téměř nadlidský úkol pro mne samotného. Ve více lidech by se to asi dalo, ale asi nikoho neseženu, kdo by do toho šel. Napadlo mě jen tam přehodit pás vaty, od vnitřku přes pozednici, až přes fasádní izolaci, ale i když tam je palubkové podbití (kufr), trochu tam profukuje, nevím co ta jen položená vata by tam dělala, jestli by to dlouhodobě fungovalo. Vata by se z venku neměla o co opřít. Zajímá mě názor, jak by jste to řešili vy. Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.