Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna za termo ventil

Od: kobrovnik odpovědí: 7 změna:

Ahojte, máte zkušnosti s výměnou tohodle ventilu na thermo? Jedná se mi zda to rozeberu povolím, napasuju zašroubuju. Zkušenosti s topením atd mám, jen nevím jak ty staré trubky. Přikládám obrázky:

Děkuju za rady

Výměna za termo ventil
Výměna za termo ventil #2
Výměna za termo ventil #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Měnil jsem staré ventily na topení (samotíž) za ventily Heimeier. Po demontování starého ventilu a osazení nového ventilu byla zástavba nového ventilu o trošku delší. Takže jsem musel povolit a přepakovat i spodní šroubení radiátoru. Horní šroubení jsem dotáhl "na maximum" a dotahováním spodního šroubení jsem pak vyrovnal odchylku délky.

kobrovnik
hodnocení

No právě toho se bojím, že budu muset přizpůsobit, to vidím na nějakého topenáře asi ;)

Naco kurenara? Ak viete pakovat zavity, je to len o nakupe vhodnych komponentov. Esteticky to ani teraz nie je ziadna nadhera, tak pripadne vsuvky a prevlecne matky nebudu horsie, ako sucasny stav. Vzhladom na zapatlanost farbou moze byt na povolenie nutny aspon PB horak.

hodnocení

0x

Nevidim v tom problem, zavity su normovane, staci vybrat ventil, ktory tam dlzkovo vojde. Srubenie tam je, cize rozobrat to bude mozne.

Ten rebrik je doma zvarany? Este by som zvazll komplexnu rekonstrukciu a novy rebrik + skryte potrubia v stene.

kobrovnik
hodnocení

Ano žebřík je domácí home made je to koupený dům. Plánujeme za 2 roky udělat komplet rozvody topení takže půjde určo pryč. teďkom je to dočasné na 2 zimy, takže proto to řeším takhle

Ak je to docasne, tak potom v pohode, nejake opalene a poskrabane potrubie vadit nebude. Mozno nahradite rohove srubenie priamym a normal kolenom, to sa musi na mieste doladit po demontazi, vyhodny je obchod, kde vam nepouzite veci zoberu naspat a vratia peniaze, mozno tam pojdete 2x, nez to vyskladate.

asd1
hodnocení

0x

Tohle celkem v poho. Změř si délku nového ventilu jestli se vejde, pokud je kratší tak dáš prodloužení, pokud delší tak musíš posunout spodek (nejlíp zkrátit trubku tj. potřebuješ závitník)

Nejhůř půjde povolit ventil od trubky, trubku podržet pomůže ohřát, nebo ventil nařízneš (neříznout do závit u trubky).

Dobrou zkušenost mám s Heimeier, na starý systém možná ten pro samotížku - má velkou díru a nerozhodí vyvážení soustavy - pokud jsou ostatní radiátory se starýma ventilama (s velkou dírou)

A ozor všechno starý nemusí být horší než nový, černý trubky vydrží 100 let, měď pokud šetříš tak může mít po deseti letech prošoupaný kolínka. Pokud vyhovujou trubky tak měň jen radiátory a ventily.. Podobně litinový radiátory X plecháče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]