Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bydlím druhý měsíc nájemním bytě, který nebyl přes dva roky obýván. V obýváku mám klasický radiátor, ale místo termohlavice je tam kohout (viz foto). Radiátor byl vypnutý, tak jsem ho pomocí kohoutu zapla (musela jsem tedy použít větší sílu), ale od té doby topení pro změnu zas nejde vypnout, i když s kohoutem pohnu na polohu Z (zkoušela jsem x krát s kohoutem hýbat, ale topení je stále vařící). Nemáte nějaký nápad, co by s tím mohlo být - respektive, jestli to není třeba jenom nějaká blbost, kterou jsem schopná vyřešit sama, než to budu řešit s majitelem, případně s topenářem? Radiátor žádný zvuk nevydává (ani není slyšet, že by v něm proudila voda). Jsem napojená na ústřední dálkové. V ostatních pokojích je normální termohlavice a topení funguje bez problémů. Ještě dodám, že bydlím uprostřed cihlového baráku v posledním patře.
Děkuji.
škoda, že není fotka, páč já pamatuji starý ventil, kolečko se otáčelo, hřídeka taky, ale vlastní zavírání ve ventilu již ne. Stále otevřen.
Moje fotka z telefonu sem nejde přidat, tak tady je ilustrační - je to obdobný ventil, jako co je u u mého topení, akorát ne tak zanesený.
Ano, to je přesně typ, co se mě utrhnul koš uvnitř. Pak se hřídel točí, ale nezavírá.
Vyměnit, nic jiného nelze.
Stačí vytočit vnitřek a nahradit jiným (z jiného ventilu). Není nutné vše rozebírat a měnit celek.
Je to otázka pár minut.
"Je to otázka pár minut." jak dlouho trvá vypustit vodu ze systému?
Kde sežene podobný ventil? Já jsem jich měl dost, ale všechy jsem dal do sběru...
Milane, uvedl jsem příklad, tak bych to udělal já, protože mám náhradní ventily a beru to tak, že to tak nemám sám. Pokud se bude měnit celý ventil, tak se musí voda stejně vypustit. Nebo použít zmrazení na obou trubkách. Ale bude to víc práce. Myslím, že se ten stejný ventil dá sehnat.
Jen sděluji, pokud bude vyměňovat jen vnitřek ventilu, tak to taky musí vypustit, popřípadě zmrazit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.