Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uzavřít / ukončit / utěsnit odpadní trubky?

Od: hs odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, prosím o radu, jak uzavřít / ukončit / utěsnit tři odpadní trubky - viz tři fotky. Nyní nevyužijeme. Prostupuje tama zápach z jímky.
Děkuji.

Jak uzavřít / ukončit / utěsnit odpadní trubky?
Jak uzavřít / ukončit / utěsnit odpadní trubky? #2
Jak uzavřít / ukončit / utěsnit odpadní trubky? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tzb
hodnocení

5x

Do hrdla se dává zátka. To je běžný sortiment od 32 mm pro 2-3 obr..

Pokud je to konec trubky, tak se dává víčko. Většinou je až od 110 víc

Ten bastl na prvním obrázku nevíme jaký to má rozměr, ucpeš to hadrem a igelitem.

Jestli je to třeba 32 nebo 40 mm (tipuji 40 nebo 50 vnější průměr, tak existuje takzvaná gumová bílá pisoárové zátka s takovou malou dírkou. Ale je docela blbě se může shánět. Ale myslím si že se to cpe taky do hrdla ale nějak to půjde narvat i dovnitř té trubky asi

jir
hodnocení

3x
Jaké jsou rozměry trubek?
Existují nástrčná hrdla , která se zasouvají dovnitř, do těch se pak dá dát běžná zátka.
Také existují gumové redukce, které se zasouvají dovnitř, do tech se dá dát menší zátka.
Záleží na velikosti trubek a na tom, jestli požadujete, aby trubka byla zároveň se zdí.
plastbrno.cz/...
midas.cz/...
evikir.cz/...
Pro žárovku s ulomeným kouskem hrdla existují manžety do hrdla (ne všechny velikosti) evikir.cz/...

hodnocení

2x
Ak to nema hrdlo alebo je hrdlo znicene / prasknute, tak na tesno zastrcit kus polystyrenu alebo rolku z mirelonu, potom pretmelit silikonom.

hodnocení

1x

Přiložte k trubce metr, vyfotit znova, kvůli rozmeru. Dojděte do prodejny s instalačním materiálem, ukažte jim foto, oni Vám nabídnou několik řešení, třeba ty, které píšou kolegové.

Pak si jen vyberete a hotovo.

hodnocení

0x
Když jsem neměl po ruce vhodnou zátku přímo pro ten účel, s úspěchem jsem použil víčko od spreje, dá se najít i přesně těsnící, pokud je v dílně z čeho vybírat:) A silikon to jistí.

hs
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Doplňuji zpětnou vazbu pro všechny poradce.

Fotka 1 - vnější/vnitřní průměr 50/46 mm - nástrčné hrdlo je dobré řešení, ale nechtěl jsem, aby trčelo, tak jsem tam dal běžný špunt od umyvadla (průměr 46 mm) a zatmelil silikonem. Takže vyřešeno, ale pokud byste věděli nějakou lepší zátku, tak to rád udělám ještě jednou.

Fotka 2 - trubka DN 110 - sehnal jsem těsnění a zátku - vyřešeno na 100%

Fotka 3 - rozměr nestandardní - přes obrubu 72 mm, vnější průměr 65 mm, vnitřní průměr 60 mm. Zatím vyřešeno několika vrstvami pevného igelitu a stahovacími páskami. Máte nějaké řešení na daný rozměr?

Děkuji.

asd1

Viz Peter - levné, plně funkční, vydrží dlouhodobě, jde to snadno odstranit, nezapadne dovnitř a neucpe to někde dál...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]