Ahoj. Je toho plný internet a každý piše ze jeho produkt je nejlepsi.. proto se ptam zkusenych jakou barvu na namahane prostredi jako je ocelova lavka ktera bude nas vodou kde je zvysena vlhkost.. lavku jsem zbrousí a ted ji ceka nater. Zatim co jsem hledal tak jsem nasel nejaky blokator rzi a nejakou kovarskou barvu ktera vytvari krunyr : Černá antikorozní barva na kov (xxx) obsahuje velké množství železné slídy, což je přírodní, lesklý černý pigment s výraznou šupinatou strukturou. Tato kovářská barva vytváří na oceli ochrannou vrstvu („krunýř“), která brání průniku vody a zároveň chrání kov před UV paprsky. Ale bylo to prvni co mi vyskocilo.. jeste me napada barva na lodě nějaka. Zkratka rad bych nějakou barvu ktera nestoji x tisic a vydrzi to ty ectremni podminky nejaky cas aby to za rok nerezlo.. dekuju a pekny den.
V tomto počasí už žádnou... Do drsného počasí minimâlně pozink nebo nátěry každé dva,tři roky... Zábradlí na Dlouhých stráních se natírá červenec,srpen.
Jinak dodatek pro všechny lavka je rozebrana na několik častí 4ks po 2m takže to mam doma a mohu to natírat doma ve vytapěnem domě.. mam mistnost navic nebo v garazi ale tam uz se netopi.. takze pocasi vynechte.. jasne ze to nebudu natirat v tomhle pocasi venku
To je lepší, ale stejně je lepší natírat ihned po obroušení, na nechráněném ocelovém povrchu vzniká nová koroze už v řádu hodin.
humil
Tak to čumim jak blazen to by me ano ve snu nenapadlo : takze to prejedu jeste jemnym smirkem pred natrenim pak odmastim isopropanoem a pak ten nater eternal co ma uz zaklad v sobe? Nebo jine doporuceni? Nejaka finalka vrstva? Bohate mi staci kdyz to vydrzi aspon 3 roky idealne 5 ale staci 3.. to by mohlo? Nebo jak dlouho vydrzi takove natery? Dekuji
Mne se jako zaklad osvedcil penetrator nebo primer+ od alkytonu.
humil
Mate pravdu ale to by byla draha a pracna a časově nakladna prace to nekde vozit a objednat se na zinkovaní.. spiše mě napada co zinkový natěr přímo? Nebo mě dokonce napadlo neco na podvozky aut?
Tak vážení.. nyní stejně koukam že natěr je mi uplně hov*o platný protože lavka je posvařena z profilu a ten kdo to vyraběl neuzavřel profily.. byla na tom fakt slaba povrchova rez sle věřim že nějaka bude i uvnitř.. je nějaká možnost ošetření i teto dutiny? Zbrousit asi těžko takže čim to vystříkat?
Dobrý den.. Ono je to i přes prvotní náklady a práci jenom nechat lepší pozinkovat i za cenu dopravy atd. Ale jestli to chcete natřít tak stačí základ a pak vrchní barva..a asi je jedno jaký výrobce.. Stejně to budete za 3-5let znova natírat... A do dutin (jeklů).se stejně nedostanete.
Tak odpoveď pro všechny jak jsem to pořešil.. třeba to někomu pomuže když bude hledat odpoveďi. Ze vnitř profilu obrousim ocelovym kartačkem kulatym nebo na dlouhe nasadě na hrubo od rzi pak smirkem omotanym na laťi hrubym a pak jemnym. Pak vyrobim štec podle díry a pokusim se nějak rozetřít WORKO Odrezovač s taninem ten vyžere zbytek rzi a zastaví. Čím vice vlhka tim pevnějši ochranou vrstvu by měl udělat. Do vnitř profilu pak naleju gumoasfalt nebo něco takového co mi tu zbylo dava se to na podvozky aut, strechy a tak. Nasledně profily uzavřu zaslepkami plastovými.. možna podlepim mamutem nebo osilikonuju. Zvenku je prebrousim a natru eternalem 3x ve trech vrstvach. Nic lepsho me nenapadlo..
Na nejake vylivani gumoasfaltem se vykasli, tim si nepomuzes. Nastrikej dovnitr po odrezeni vosk na dutiny nebo treba konkor. Zaslepkam omotej ty konce co se vrazi dovnitr teflonovou paskou, at to tesni.
Jak píše re4zon, gumoasfalt se do dutin nehodí, ten se používal spíš jako mechanická ochrana proti ostřílení kamínky, chce to něco řídkého, co se do vnitřního povrchu vsákne.
humil
Diky chlapi taky dobry napad.. to mi poradil znamy no.. ze bud naredit gumoasfalt vodou a nebo prej stary olej nejaky ale to se mi moc nezda.. nebo jo?
Nevymýšlej jak to ojebat a za každou cenu teď ušetřit, ale nech to žárově pozinkovat. Ve výsledku to vyjde levněji než jakýkoliv nátěr. O pracnosti a jaký s tim je sr. ani nemluvim..
humil
A ten odrezovac worko dat nebo jen ten konkor či prostredek na dutiny? Dale nevite jak jinak jeste profily zbrousit ze vnitr? Me jen napada rotacni kartacek na vertacku na 1m tyčce a pak z druhe strany..
Gumoasfalt vodou? Nechtěl jste napsat lihem? On ten olej není úplně špatný ve smyslu. že je zadarmo a je lepší, neż nic. Ale až po vnějším nátěru. Ovšem oleje, stejně jako vosku, bude na slunku postupně ubývat, u těchto nátěrů se předpokládá, že se třeba každé tři roky obnovují.
humil
Jasne nemam problem obnovit kazde 3 roky sle uz je povrchova koroze uvnitr takze bych to rad nejak osetril aspon lehce.. jeste jsem cetl ze je dobra na to jedla soda, kyselina citronova , ocet a coca cola.. mozna z toho vseho udelat mix a lazen do ktere bych to ponoril nebo aspon prolil? Vse stoji par kč.. pozinkovat nechci to je opravdu moc nakladne a slozite a prevazeni atd. Blby je ze dily jsou velke 214 cm x 43cm x 8ks z velkeho profilu 60x120 pripadne jsem jeste nasel nejake pozinkovani ve spreji? Ale prijde mi to divne a hlavne to chce stejne nejak upravit ve vnitr.. nemohu nanaset na rez..
humil
Zinkovani by stalo cca 9tis plus cesta je to 400kg cca takze tak 10tis
Vymyslis zbytecne slozita reseni na jednoduchy problem. Z venku to obrus, odmasti a natri zakladovkou na mirne zkorodovane povrchy, pak aspon 2x tim eternalem. Zevnitr tim treba protlacuj tyci ocelovou vlnu, pak to vyklep a profoukni, na jednom konci ucpi, proplachni odrezovacem a vystrikej treba tim konkorem, nebo i v nouzi normalnim olejem, pak utesnit jak jsem psal vyse. Kam by ten konkor odesel z uzavreneho profilu fakt nevim. Dokonaleho vysledku zevnitr nikdy nedosahnes, ale kdyz z toho odstranis tu nejhorsi korozi, neutralizujes, bude to mastne a nepujde tam vlhkost z venku, prorezne to tak nejdriv za 50 let. Kdyz se s tim budes srat o 10 hodin dyl, tak za 60.. A jeste mi rekni, jak to bude mechanicky namahane? Slape se na ty kovove dily? Protoze eternal je sice super, ale kaminky na botach neda..
Pod zinek mirna rez nevadi, stejne to maci v kyseline a ten nejhorsi bordel bys z toho predem dostal. 10 tisic neni tak moc, za barvu, odrezovace, oleje a dalsi srandy taky neco zaplatis a toho casu kolik s tim stravis. A pak za pet let znova..
humil
Dobra diky moc! Propocitam to a uvidim. Slapat se po tom nebude. Z boku lavky prijdou dve late na kazdou stranu jedna a ze shora vrutama do lati uchyceni prken. Koupil jsem to hotove a tesne to uplne nikdy nebude. Jsou v dilech vyvrtane diry ktere nejspise nevyuziju. Ale nasroubuju srouby akorat v tech dlouchy uzavrenych kde se nedostanu jakoby z druhe strany tak nevim cim ucpu.. tady foto at vidite vsichni jak to vypada..ale jsou mosta kam se nedostanu stejne ve vnitr treba ty kratke provrtane.. asi se na to ve vnitr vykaslu uplne.. jak dlouho bude trvat rozklad? Kdyz to budu natorat jenom venku vydrzi to aspon 10let aby to uneslo neco treba cloveka?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.