Nejste přihlášen/a.
Uvažuji o sádrokartonovém podhledu v panelovém bytě. Když se z hlediska statiky nesmí zasahovat do stropů při elektrických rozvodech, jak je to s navrtáváním stropů pro uchycení přímých závěsů (nosníku pro CD profily)? Když mají být závěsy vzdáleny po 500 mm od sebe v jednom směru a 1200 mm v druhém, tak to např. pro místnost 4,3 m x 3,5 m vychází na 24 nosníků = 24 vrtání při uchycení jedním šroubem nebo 48 vrtání při uchycení dvěma šrouby.
Ještě poprosím o názor, radu, jestli jste se někdy setkali s uchycením závěsů na dřevěný trám (jako např. kuchyňská linka, ale u stropu). Napadlo mě, že by šel do svislých stěn u stropu připevnit dřevěný hranol, např. šířky 60 mm a výšky 40 mm, na kterém by z vrchu byl položen ten přímý závěs (takže by šla stále upravit i výška pro uchycení CD profilu).
Děkuji
na šířku místnosti 3,5m a délku 4,3m potřebuješ přesně 7 závěsů...tzn. 7 dír do stropu a k tomu 7 stropních hřebů
Díky za rady!
S tím rozmístěním závěsů jsem vycházel odtud rigips.cz/...
" Rozměříme polohu přímých závěsů. Přímé závěsy rozmístíme tak, aby jejich rozteč ve směru montážních R-CD profilů byla max. 1 200 mm a rozteč v kolmém směru na montážní profily byla max. 500 mm. Montážní R-CD profily tak od sebe budou vzdáleny max. 500 mm. Vzdálenost krajního R-CD profilu od stěny je max. 500 mm a vzdálenost krajního závěsu od stěny v opačném (kolmém) směru je max. 1 200 mm. Tím vznikne "síť"závěsů 0,5 x 1,2 m."
Sice jsem se spletl, uvedl jsem 3,5 x 4,3, přičemž jsem to počítal pro místnost 3,5 x 5,4. Ale i při 3,5 x 4,3 mi to vychází na dvě linie závěsů (první od okraje 1,2m, další s odstupem 1,2 metru a k dalšímu okraji zbyde 1,1 metru), v každé po osmi závěsech (aby byly ty rozestupy 500 mm). Tzn.vychází mi 16 závěsů (které když se chytnou doporučovanou jednou ocelovou hmoždinkou DN6, tak 16 dír).
mě bylo jasný z čeho jsi vycházel...no aji kdyby byly 2 na celou šířku, tak na 3,5m šířky mi to přijde přepal...ale i tak je jich max 14...já mám ložnici v cihláku 3,30 x 4,20 m a pokud se nepletu, tak jsem dával na šířku 3,30 pouze 1 závěs přesně doprostřed,a to ještě do miako stropu...do dneška to drží..
-------
a čeká mě v paneláku přesně to samý...1. místnost 3,5 x 3,5m ...2.místnost 3,5 x 5,30 m ... 3.místnost 2,20 x 3,5 m...4.místnost 1,6 x 3,5 m...a neplánuju dávat víc než jeden závěs na délku profilu 3,5m
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.