Nejste přihlášen/a.
mám 3 roky starý plynový kondezační kotel Baxi-každý rok servisovaný-vyčištěný firmou naposledy v pátém měsíci 2024-tlak na kotli je v pořádku-no a co to dělá-vedle kotle je wifi jednotka a nahoře v bytě je přenosný prostorový termostat kterým můžu kdekoliv v bytě topení naprogramovat-zapnout i vypnout...no a teď se děje to že topení/Baxi/ termostatem zapnu-kolečko se točí a kotel jede ale sám od sebe asi po púl hodině vypne a už nenaskočí i když se kolečko na displeji toči kotel nezapne tudíž netopí-když to dole přepnu na manuál topení naskočí a jede pořád tak jak má-čili topí zapíná a vypíná podle nastavení-prostě jede v kuse-v termostatu jsem pro jistotu dal nové tužkové baterie ale je to pořád stejné...tipuji to na ten termostat nebo tu krabičku s anténkou -wifi modul?co mám v elektrice vedle kotle...budu asi volat firmu protože tomu nerozumím ale třeba už se s tím někdo setkal a poradil...děkuji za odpověd
díky za pomoc/radu-firmu jsem nakonec nevolal protože ta porucha se objevuje sem tam...takže dneska jsem udělal serii zapnutí a vypnutí za různých podmínek a vždy to naskočilo tak jak to má jít takže jsem opraváře nevolal protože když to pokažde funguje jak má--- tak čeho se chytí...že?Jinak jedná se o topení v rodiném domku a termostat/bezdrátový-přenosný/tje jen jeden-typ Salus -model 091FLTX- 433MHz...měl jsem původně plyn.top. Dakon a tam byl prostorový termostat připojený kabelem-ten jsme ke konci museli vyměnit a koupili jsme takový vzhledově podobný tomu přenosnému co máme u toho Baxi-takže jsem to nerušil a v případě problému mohu kdykoliv nechat ten volný konec kabelu od toho termostatu na stěně v poschodí u Baxi zapojit...no zatím to jde
Vidím to na občasný problém špatné komunikace termostatu v pokoji - přijímače u kotle...
POZOR: oranžová dioda na přijímači se rozsvěcuje během přijímání signálu. Pokud se nerozsvěcuje:
1. Příliš veliká vzdálenost vysílače od přijímače, příliš mnoho překážek v cestě signálu (snížit vzdálenost). - sledoval jste v případě, že kotel "vypadl"?
2. Slabá baterie (vyměnit za nové alkalické). V závislosti na kvalitě baterií se může zvýšit či snížit dosah signálu. Zkontrolujte také čistotu kontaktů baterie. (to jste řešil výměnou za nové; ale jsou skutečně dobré?) osobně při výměně baterie měřím, i nové! Testery na výběr...
Pokud dojde k blokaci signálu např. silným elektromagnetickým pulsem nebo vybitím baterií v termostatu (vysílači) a přijímač neobdrží signál vyp/zap déle jak po 7 cyklech, dojde k vypnutí otopného zařízení, aby nedošlo k jeho přehřátí. Po odstranění bloku signálu přístroj přejde opět do původního naprogramovaného režimu. Výjimkou je případ výměny baterií, po kterém je potřeba přístroj znovu naprogramovat.
Proto
přijímač neobdrží signál vyp/zap déle jak po 7 cyklech, dojde k vypnutí otopného zařízení...a to je váš případ. Občas nefunguje. Zkuste přemístit termostat - vysílač blíže ke kotli, hledejte místo, kdy oranžová kontrolka nevypadává...a testujte. A ještě jedna věc, tuto kontrolku můžete průběžně sledovat i teď, zda občas nedochází k méně výpadkům, než SEDM a dejte třeba zítra info
A NÁVOD, pokud ho i třeba máte
děkuji za informace-takže jak to začlo tak jsme vlastně dojeli topnou sezonu a zeť jak to začlo blbnout tak vyčistil ten filtr zespoda doplnil tlak a pak už to jelo do konce sezony v pořádku-takže jsme to neřešili -mysleli jsme si že je to v pořádku-v pátém měsíci 2024 -to firma rozebrala a vyčistila...no a teď se začlo ráno přitápět pro vnoučky jak jdou do školy...no a začlo to vypínat-napadlo mne že to mohou být i ty baterie v tom termostatu-byl jsem kdysi u tatínka kdy mu montovali plyn topení a ten technik mu při předání řekl že ty baterie by se měly měnit po každé sezoně-no a vzpoměl jsem si na to... takže se baterie vyměnily...teď večer jsem je testoval mám tester který jsem koupil na burze asi před 20 lety - ty nové baterie při zátěži suprové a ty staré-vlastně třetí rok šrot...přiznám se že jsem o té kontrolce nevěděl bylo to tak blbě natočené že to nebylo vidět... takže teď když je přijímač v zásuvce tak svítí dioda zeleně a když zapne Baxi a topí tak dioda je červená a do toho tak co asi 20 sekund to červené světlo změní na oranžové-jen to probleskne -a pak zase červené...a tak dokola.snad to tak má být..takže jste mi rozšířil obzory-otázkou je jestli mi to v mých 69 ještě bude k něčemu... takže to jede a já ještě jednou děkuji za Váš čas který jste mi věnoval...
Ono stačí třeba postavit polici a ta je v cestě signálům a máte problém. Tak pokousat a pošimrat co se mohlo změnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.