Nejste přihlášen/a.
Zdravím, než s tím v pondělí půjdu za elektrikářem, chci se zeptat chytrých hlav tady a někdo se možná i zasměje :D
Mám v bytě 4 jističochrániče, ve třech jsou pokoje a v posledním koupelna. Také máme na chodbě v určitém místě dvě zásuvky, jedna napojená klasicky 2,5mm, druhá napojená ze světelného okruhu 1,5mm. No tak jsem dneska něco dělal, potřeboval jsem dvě zásuvky a vesele jsem zapojil horkovzdušnou pistoli na plný výkon (asi 2kW) do zásuvky ze světelného okruhu.
Po půl hodině práce mi světla zhasly, pak jednou bliknuly a ende :D
K problému: do chráničojističů jde proud, dokonce když jsou zapnuté, tak svítí světlo v koupelně (jiné ne), ale takovým skomíráčkem, jako kdyby to mělo nouzi, ale nemá (je z Hornbachu za 1,5k). Světlo každopádně reaguje na vypnutí a zapnutí chráničojističe, takže proud tam jde... Světla na chodbě jsem si zatím přehodil k jedné zásuvce, abychom mohli žít :D
Prosím o nějaký troubleshooting, netuším, kde se stala chyba... Napadlo mě, že to odnesl první chráničojistič a stačilo by ten první vyměnit, ale proud do něj normálně jde i do všech ostatních za ním.
doteď to normálně fungovalo, zapojoval mi to elektrikář, spíš mě vážně zajímá, jestli se mohly ty 10A jističochrániče přetížit všechny 4, když půl hodiny šel spotřebič, kerý žral 2000W ( 1,5mm je dimenzováno na 2300W)
Určitě vůbec ne... Spíš to vidím někde na uvolněný přívodní vodič... 10A jistič vydrží v pohodě i několik hodin jet na cca 12A v pohodě... 2300W je na jeho jmenovitém proudu... No závada je jednoduchá... Ale musí se prostě měřit...
v pohodě, já jsem nepotřeboval poradit, že mám učesat rozvaděč, to vím sám, bohužel je to prozatimně, než bude mít kamarád čas (je služebně v zahraničí). Doteď vše fungovalo, problém nastal viz popis výše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.