Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máme před domem na plotě jednoduchou poštovní schránku typu novodurová trubka. Občas si objednávám knihy a pošťáci jsou tak vynalézaví, že místo zazvonění ty knihy dokokáží srolovat a strčit do toho tubusu. Proto jsem kvůli tomu pořídil vedle i klasickou schránku s horním vhazováním (štěrbinu jsem kvůli těm knihám rozšířil). Ta patrně vzbudila zájem kolemjdoucích. Tubus je z chodníku před domem dosažitelný rukou, ale k přístupu ke schránce je třeba
otevřít branku a vejít. No a občas poslední dobou nacházím buď otevřené víko (proti dešti) schránky, nebo otevřenou branku. Rád bych poznal toho, kdo má o schránku zájem. Uvažoval jsem o kameře, ale ta vždycky bude zabírat i chodník před domem a někomu by se to nemuselo líbit. Tak mě napadlo čidlo otevření. Tady jsem totálně bez zkušeností. Googlil jsem - zdá se to jednoduché, čidla jsou přes wifi (signál u bránky je ok, k routeru do domu přes jednu zeď je to cca 11m vzdušnou čarou), posílají notifikace do mobilu, mají napájení z baterie. Ale všechny jsou pro vnitřní použití. Jenže jak venku? Čidlo bude vystavné počasí. A mělo by na té brance být pokud možno nenápadné. Poraďte prosím, díky.
Řeš to kamerou, i když se ti nechce. Získáš podstatně víc informací než z čidla. Jedno takové čidlo mám před sebou a může do něj zatéct voda a zničit ho.
Dnešní kamery jsou dost dokonalé. Mají řadu nastavení, vymezíš si oblast, kde se při narušení spustí záznam.
Já vím, kameru můžu namířit, obraz vymaskovat. Jen se obávám situce, že někoho budu přesvědčovat, že kamera zabírá jen tu branku (stejně bude zabírat i ten chodník před ní). Jak moc bude ochotný tomu věřit.
Kamery máš všude. Často jsou v běhu i v zaparkovaných autech a snímají ulici. Když si pořídíš nějakou typu DOME, tak ani není vidět, kam je namířena.
Zdravím.
Zabudovat do schránky spínač bezdrátového zvonku, který sepne při otevření schránky.
Stojí to pár korun a při případném nezdaru by to nebolelo.
S poštou mám opravdu hodně smutné zkušenosti. Naučila jsem se používát jinou firmu na dopravu, než poštu a také s doručením na zásilkovnu, ne domů. Těch je všude spousty. Každý e-obchod dává několik možností dopravy a také místo k vyzvednutí. Obchody s tiskovinami také mají na výběr. Nemusím se bát, co pošťák zase unělá nebo neudělá a mám několik dní na to, abych na udané adrese vyzvedla. Zásilkovna z místa určení mě informuje, že záilka je doručená a mám týden na vyzvednutí.
Nějak tomu nerozumím. V prvé řadě bych zamknul branku a osadil bezpečnou schránku, inspirace může být na každém druhém paneláku, tj vkládání zvenku a vybírání zevnitř. Další zmíněné věci, jako kamery, zvonky a jiné hlídání, je jen taková nástavba, bude-li vůbec potřeba. Zastávám názor, že zloděje je lepší vůbec nepustit než natočit tři krádeži.
Máme americkou schránku na sloupku u brány, míří na ní kamera a incident byl jeden, puberťáci ji vybrali a za půl hodiny u nich byli policajti, právě díky kamerovému záznamu. Jiná forma důkazu neexistuje. Od té doby se nikdo neoprávněný ani nepokusil nahlédnout dovnitř.
Takže prostě kameru nebo branku zamykejte, proti nenechavcům toho moc nefunguje...
Mimomodem zvonek - je drátový, paralelně 2 tlačítka, jedno tlačítko, je právě u toho tubusu, to používá, ten kdo nepotřebuje nebo nechce jít dál až k domovním dveřím. A ani nepotřebuje tu branku při zvonění otevřít, prostě jen přes ni natáhne ruku. Druhé tlačítko je právě až u dveří (cca 11m od branky). Ale to není důležité, snad jen proto, že detekci chci bezdrátovou na mobil, že nechci tahat nový speciální drát od branky do domu.
Vymýšlíte zbytečné složitosti. Stačí kvalitní schránka, odpovídající velikosti, do které lze zasunout poštu z boku, bez další manipulace a vrátka mohou být zamčená. Tak to máme také již desítky let a žádný problém. Schránka je upevněná na plotu tak, aby bylo možné snadno poštu vložit. Otevřít schránku lze jen ze zahrady pomocí klíče. Schránek je na trhu tolik, že si vybre každý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.