Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řešil někdo poslední dobou novou přípojku elektřiny k řadové garáži? Zajímá mě jak se dnes řeší rozvaděč s elektroměrem . Dává se jako sloupek ,nebo klidně jako skřín na fasádu? Řeším z důvodu rekonstrukce garáže , abych věděl na co se případně připravit. Na CEZ jsem volal, ale dozvěděl jsem se jen, že si mám podat žádost a pak se uvidí.
Aktuálně bych chtěl jistič 1x20 , ale do budoucna bych chtěl 3x25.
Díky za vaše reakce
Já uvnitř garáže si to připravím , ale co CEZ nebude pak problém z rozvodné skříně? Aby znovu nemuseli tahat nějakej kabel a tím mi zase rozkopou okolí garáže. Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale v tomto se vůbec nevyznám.
U řadovky se rozhodnou dva sousedi vedle a už nebude dostatecný kabel, šel bych do toho hned, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Jestli bych chtěl za každou cenu šetřit, tak rozhodující faktor je jak jisté a vzdálené je to budoucno. Protož určitě jede o EV, takže v jaké je fázi 1) co kdyby, 2) možná někdy (příští služební?) 3) čekám, až našetřím, 4) už je objednaný.
Podle mne bude samostatná přípojka k tobě bez ohledu na sousedy takže hlavní přípojka až od nejbližší pojistkove skříně distributora a to zacvakáš. Jestli uvazuješ ze to id hlavního elektroměru natáhnou kabel tak myslím ze ne. Mimochodem radova garáž není dílna a mohli by vám udělat dobíjecí stanici pro všechny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.