Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký hledač drátů a trubek

Od: lulek odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, chtěl bych si koupit hledač drátů a trubek na občasné profesionální použití. Byl bych rád, kdyby našel i plastové trubky. Jaký byste mi doporučili? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ddd
hodnocení

2x

Na plastový trubky můžete být první a hrdý, co byste je našel a je to na medaily. No doporučení jedno je - kouknout se po hledači, co nikdo neviděl.

halamus

Kdyby blbost nadnášela, proletěl byste stropem jako Faust.

tomek-naradi.cz/...
Daj-li mi medaili nebo nedaj-li

lulek
hodnocení

Třeba u Boshe D-tect 200 je v popisu, že najde i prázdné plastové trubky, líbil by se mi, ale je za 17000, tak bych radši něco levnějšího.
halamus

Dal jsem první odkaz, co vypadl z gůgla, třeba na čínském tržišti bude něco levnějšího.

Kde a na jakém principu to hledá plastové trubky? V jedné starší koupelně jsme měli problém zjistit kde jsou ocelové trubky a kabely

hodnocení

0x
Ako mam chapat to obcasne profi vyuzitie? V akej stene to chcete hladat? Plastove rurky nenajde ziadny pristroj, preto ich vodari a plynari kladu do zeme aj s trasovacim vodicom.

Trasovací vodič sa kladie z dôvodu zistenia miesta poruchy.

Trasovací vodič určuje trasu, pro zjištěné místa poruchy je třeba speciální trubka s odporovým drátem

el
hodnocení

0x
Na trubky nejlepší termokamera,nebo mobil s termokamerou, jen je třeba do ní pustit teplou vodu, ať už jde o odpad, podlahové topení nebo přívod vody.
Na dráty mám už asi 10 let nějaký základní detektor od Bosche, ale není úplně spolehlivý, podruhé bych ho už nekoupil.

hodnocení

0x
Poznámka k plastovým trubkám...pokud v nich teče voda, mohl by je ten detektor najít...
.
Vzpomínám na událost před několika desítkami let, kdy jednoduchým způsobem, (teda dvěma metrovými svařovacími dráty, ohnutými do " L" a volně zavěšenými na předpažených dlaních) nás jeden zkušený proutkař učil vyhledávat podzemní prameny, také i podzemní potrubí i odpadová potrubí s vodou.
Bloudilo nás po pozemku s nataženými rukami vícero. Krůček po krůčku. Asi polovičce z nás se při priblížení k vodě začaly delší volné konce původně dopředu rovnoběžně vodorovně nasměrovaných drátů k sobě přibližovat, až se nad pramenem v zemi či trubkou, odpadem, dráty skřížily. Silou ...
Zkoušeli jsme to z různých směrů, potom se některým podařilo sledovat i průběh, směr pramene nebo uloženi trubky a kanalizace... Ovšem někomu ani ťuk!
.
Využil jsem to časem párkrát i jinde. Při stavbě vlastního domu, resp. studny, jsem se trefil na pramen, polohu kterého mi později potvrdil i jiný proutkař, ovšem s přírodními proutky. To byl machr, kterému dost vycházely i tipy, jak hluboko je voda, a jaká je vydatnost ...
Dráty reagovaly i na el. kabel pod zemí.
Více lidí z rodiny, nebo i neznámych, mělo dobré zkušenosti s proutkaři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]