Dobrý den, chtěl bych si koupit hledač drátů a trubek na občasné profesionální použití. Byl bych rád, kdyby našel i plastové trubky. Jaký byste mi doporučili? Děkuji.
Ako mam chapat to obcasne profi vyuzitie? V akej stene to chcete hladat? Plastove rurky nenajde ziadny pristroj, preto ich vodari a plynari kladu do zeme aj s trasovacim vodicom.
Na trubky nejlepší termokamera,nebo mobil s termokamerou, jen je třeba do ní pustit teplou vodu, ať už jde o odpad, podlahové topení nebo přívod vody. Na dráty mám už asi 10 let nějaký základní detektor od Bosche, ale není úplně spolehlivý, podruhé bych ho už nekoupil.
Poznámka k plastovým trubkám...pokud v nich teče voda, mohl by je ten detektor najít... . Vzpomínám na událost před několika desítkami let, kdy jednoduchým způsobem, (teda dvěma metrovými svařovacími dráty, ohnutými do " L" a volně zavěšenými na předpažených dlaních) nás jeden zkušený proutkař učil vyhledávat podzemní prameny, také i podzemní potrubí i odpadová potrubí s vodou. Bloudilo nás po pozemku s nataženými rukami vícero. Krůček po krůčku. Asi polovičce z nás se při priblížení k vodě začaly delší volné konce původně dopředu rovnoběžně vodorovně nasměrovaných drátů k sobě přibližovat, až se nad pramenem v zemi či trubkou, odpadem, dráty skřížily. Silou ... Zkoušeli jsme to z různých směrů, potom se některým podařilo sledovat i průběh, směr pramene nebo uloženi trubky a kanalizace... Ovšem někomu ani ťuk! . Využil jsem to časem párkrát i jinde. Při stavbě vlastního domu, resp. studny, jsem se trefil na pramen, polohu kterého mi později potvrdil i jiný proutkař, ovšem s přírodními proutky. To byl machr, kterému dost vycházely i tipy, jak hluboko je voda, a jaká je vydatnost ... Dráty reagovaly i na el. kabel pod zemí. Více lidí z rodiny, nebo i neznámych, mělo dobré zkušenosti s proutkaři.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.