Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je z hlediska úspory prát až když skutečně pračku naplním nebo po manších částech kdy zas pračka napustí méně vody?
Samosebou že tohle neřeším když peru prádlo co se s jiným nebere ale zajímá mě to.
Úspora až tak, že by zamávala s životní úrovní není, to vím určitě. Také vím, že když pračku nacpu, nemám prádlo pěkně vyprané, vyprané asi ano, ale špatně vymácháné určitě je. A je zašedlé. Takže plním i podle toho, co a jak peru. Skutečně používám programy, které jsem celé roky nepoužvala. Třeba tmavé prádlo, sport, jemné prádlo. Prášku dávám mnohem méně, než výrobce doporučuje. Nic vlastně nemám špinavé. Jiné to bylo, když mužský přišel z dílny a děcka z venku. Ale své špinavé nemám, jen prostě nošené a voní jinak. Na to stačí málo prášku a nižší teplota. Ručníky mám cukání prát na 60, ale zase si uvědomuji, že je vyloženě špinavé nemám, že stačí 40 a více vody, kterou mohu na své pračce navolit. Jen cíchy peru naruby a s předpírkou. Ručníky, bez sušičky prostě strašné jsou! To je bez debaty.
Praní v menším množství vody uspoří možná i desítky haléřů za praní. Otázkou je, zda nepřidá stovky korun za léčení kožních problémů.
Dávám za pravdu! Jako ,když si stáhnou teplotu TUV v bojleru pod 500 C a pak se divěj, že je nějaká legionela...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.