Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce, potřeboval bych menší radu a to sice jak teď v zimě sušit prádlo. Přes léto to bylo v klidu, hodil jsem to na sušák na balkon a neřešil jsem. Ale teď už takové teplo není. Ideální by bylo sušit to v koupelně na šňůře, ale žiju se svým otcem 60+ a nevím..neřeší...máme na té šňůře ručníky mimo jiné a když příjde, tak si vedle pověsí propocený trička..koš na prádlo nemá, snažil jsem se ho to odnaučit, bezvýsledně.
Nevím, jestli je lepší varianta používat sušičku kterou pračka disponuje...prádlo je pak i příjemnější na dotek ale některé oblečení by se sušit nemělo, nebo si koupit v Ikei malej sušáček a sušit si to u sebe v pokoji u radiátora, samozřejmě s otevřeným oknem..ale i tak mám strach, abych v pokoji nebylo vlhko jak v prádelně a aby se potom netvořili plísně. A nebo sušit venku a na sušáku a pak to nějak dosoušet doma...nevím jaká varianta je nejlepší a nemám s tím moc zkušeností, tak díky za rady.
V bytových domech bývají ve sklepě sušárny (využívá rodina syna), v rodinných domech půda (celoročně využívá známá, která bydlí v podkroví a nechce se jí moc chodit po schodech) . Nemáte ani jedno?
Já suším v v zimě a za dešťů v koupelně na šňůrách. Protože jsem vysoká, jsou vysoko a při sprchování nevadí. Pokud jdu do vany a prádlo visí, přehodím na tu chvíli všechno přes šňnůry, jedno přes druhé. Aby to šlo jedním pohybem, věším velké kusy jako třeba povlečení až dozadu. U kolegyně jsem kdysi viděla jakési zažízení, rám se šňůrami a kladku. Při koupání se vše pomocí lana vytáhlo kamsi ke stropu. To ještě nebyly sušičky.
Babička říkávala, že když prádlo zmrzne, že mu to prospívá. Já na to nedbám. Brodit se v zimě sněhem na konec zahrady se mi nechce.
Tak v první řadě zapomeňte na "suším na radiátoru a mám otevřené okno". To chcete jako topit pánu bohu do oken a v cimře mít i tak kosu? Máte rád nedoplatky?
Sušte to mimo svůj pokoj tam, kde se větrá, ale zbytečně netopí, třeba v kuchyni nebo nějaké předsíni.
Já jinak suším i teď "v zimě" (sice je furt kolem 13 C, takže žádná zima ani není) a div se světe, ono to pomalu uschne i na tom balkóně. Až bude kolem nuly, přesunu do nevytápěné místnosti a jsem v klidu.
Suśička Vám sice možná udělá "prádlo lepší na dotek", ale o to rychleji Vám prádlo poničí, protože je to pro něj agresivní, křehne to a bude se to škubat, vytahovat a celkově znehodnocovat.
Velké kusy dám do sušičky, drobné jako ponožky a kapesníky pověsím na radiátor v koupelně. Běžné prádlo jako třička, svetry, pyžama dám na sušák v pokoji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.