Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omítka s nátěry, pomůže penetrace?

Od: petrklic® odpovědí: 21 změna:

Dobré ráno,

kolegyně řeší obývací pokoj kde je x vrstev barvy a chtěla by stěnu vymalovat. Jenže už loni, když to malovala, tak jí na válečku zůstávala stará barva- je tam těch nátěrů asi dost a Škrábat zeď nechce.
Napadlo mě použití penetrace, je to panelák, propustnost bych neřešil, ale POMŮŽE to?
Doporučili byste penetraci, která by ty barvy zpevnila a připravila na další nátěr? Penetrace není problém ve více vrstvách.
Předem díky za pomoc

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

9x

je to asi rada, kterou slyšet nechce...ale všem takovým jako je kolegyně říkam...než dělat práci jen proto, aby byla tak ji raději nedělat vůbec...

oškrabat...přetmelit..penetrovat...vymalovat...takhle jedině je to správně...tohle není akce na jedno sobotní odpoledne jak většina si myslí

hodnocení

Já jsem jí to říkal*pivo*

krtek6

pak je třeba ještě skupina lidí, která se diví, že se stěna před penetrací omývá mýdlem (hlavně v kuchyni)...netuší proč...a není jim to vůbec blbé

hodnocení

4x

Je to prasárna, silné vrstvy je potřeba oškrabat, navíc v paneláku je to daleko snadnější, protože panel je rovný a tvrdý.

krtek6

nevím jestli je to všude, ale co jsem já zjistil u sebe...tak rovná je jen ta strana(stěna) panelu, která ležela ve formičce na dně a většinou nemá omítku :) zbytek letí vždycky od 2m po strop o 0,5-1,0cm :))

Kdyby jen o 1cm, když v panelárně zrovna neměly den letí to klidně o víc případně narazíte na místo kde vám pod tenkou vrstvou sádry vylejzá roxor protože při montáži s panelem někde bouchly a vylomily kus betonu a místo aby použily nový panel tak to jen zaplácly.

To bylo v Rusku, tedy tehdy v Sovětském Svazu, nebo i u nás? V Rusku ženský radostně budovaly a chlapi byli většinou v uniformě.
krtek6

@taalla: jo...na jeden takovej roxor jsem taky narazil v ložnici:) a jak na potvoru zrovna v místě, kde jsem potřeboval dělat drážku na elektriku..takže jsem to musel celý úplně vymyslet jinak...druhej takovej byl v příčce co oděluje chodbu a koupelnu...fakt umělci

Bohužel je to u nás a celkem časté skoro v každém bytě se při škrábání něco takového objeví. Někde bývaly i po výmalbě rezavé fleky protože roxory byly pod malou vrstvou betonu a po letech to vylejzalo na povrch.

asd1

Krtek příště vrták, roxor oběhnout a drážkou pokračovat...

Moc vrstev a už minule se loupalo = oškrabat.

Ano často se pod válečkem loupe a štětkou to jde ještě bez odlupování, tak škrabání jde odložit na příště ideálně pro někoho jinýho *smich*

krtek6

@asd1: no to se přiznám, že mě v ten moment nenapadlo..ale to by zas byla další stěna rozdrbaná...vzal jsem to z druhé strany, šiřší drážkou pro vícero kabelů, i pro ty co pokračovaly na druhé straně a pak to stáhl do ytongu :)

hodnocení

2x
Nic ine, ako mechanicky to odstranit nie je dobry napad. Ziadna penetracia to nezachrani.

spu
hodnocení

0x
Nic penetrovat,nebo dokonce škrabat, nemusíte. Co musíte, tak místo válečku použít malířskou štětku.
krtek6

no...to je řešení jak noha...a bude z toho ještě větší mazanina než má...

spu

Žádná mazanina, jak se mylně domníváte, nýbrž pěkně vymalováno. Doplním, že štětka při malování musí mlaskat.

Taky mám zkušenost, že s trochou opatrnosti se da štětkou natřít i to, co by se loupalo a lepilo na váleček.
krtek6

Pánové...i kdyby to byla pravda...tak to neřeší problém, nýbrž o jen oddaluje...moc vrstev je furt špatně..;)

spu

Rád předávám mladým klukům cenné zkušenosti starých mistrů. A velká vrstva malby je jaká? . Viděl jsem i víc jak 5 mm a pořád to dobře drželo.

pavlik

Rada starých mistrů je ojebat práci, neudělat ji pořádně?

krtek6

@spu: velká vrstva je právě ta, co odpadává když používáš váleček..."ale o tom zde už dobrou 1/4 hodinu hovoříme..."*smich*

Z vlastní zkušenosti, řemesníci dělali rekonstrukci bytu, byli informováni, že musí oškrábat malbu. Ale ukecali majitelku, natřeli to hloubkovou penetrací a vymalovali. Po nastěhování nájemníka, asi po roce se silná vrstva malby místy iolupovla, praskala.

Nový nájemník po roce škrábal, hladil a maloval.

Takže to jde bez škrábání, ale jen na chvilku a není to kvalita, po které všichni prahneme.

Pan krtek6 to popisuje správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]