Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v sobotu mi jeden pán maloval kuchyn, cca 3,30 m na 3,90, veškerý materiál jsem koupila, jelikož nemá auto,půjčila jsem mu i kýble,schůdky,štafle, oškrábala jsem plísen za linkou. Jeho práce byla vyndat 3 skoby a zadělat díry sádrou, nahodit omítkou o místo po plísni cca 1 m na 50 cm, a vymalovat kuchyn bez stropu jedním nátěrem, na komínu byla letítá tapeta, když jsem ji strhla, byly tam šupinky, už se to začíná loupat, i na jiných místech, někde to není dotažené, chtělo by to 2 nátěry nebo oškrábat, ale škrábat prý ne, to jenom když se to loupe, mezitím stačil vypít batoh piv a vína, které si přivezl a když jsem chtěla vyndat skobu,řekl,že to nejde, stále mluvil a chodil ven kouřit, přijel v 9 ráno a odjel asi kolem 3 hodiny odpoledne. Domluvili jsme se, že přijde příští sobotu vymalovat chodbu až k verandě a schody do sklepa,dál se uvidí, dohodil mi ho ing. stavař, kterému také dělal a on ho vozil vždy domů a pro něho,ale musel ho prý hlídat, chci se zeptat, zda cena 1700 kč je v pořádku, a doba pobytu také, a nebo jestli nemám poptat někoho jiného,dík,d
chápu vás, ale někdo mi to tedy udělat musí,nebo ne, říkáte, že kvůli šolichačce sem nikdo nepůjde, tak nebudu malovat, nebo není řešení, nakonec mi zbývá ožrala, kterého jste zavrhnul, a nebo někdo kdo to spojí s něčím jiným,d
ano,máte pravdu, plno lidí si maluje samo, já jsem to nikdy nědělala, mám na starosti jiné práce, takže holt musím schánět takto,d
to je dle vás levně? omítl primalexem 4 stěny malé kuchyně jednou vrstvou, materiál můj, nářadí moje, odvoz můj,d
jak to tedy opravdu je, když mi přijde člověk vymalovat v neděli, známý mého známého, tak mu mám platit tolik, kolik by si vzala fy? Já když bych šla malovat kamarádce, tak si řeknu o méně penět, místo 1000 at mí dá 500, nevím jak to funguje dnes.d
dohnivak,
to máte těžké, páč já jsem platil živnostníkovi za malování málo, za ty peníze bych to nešel malovat. On byl rád, že si přivydělal.
Jiný chtěl dvojnásobek.
já bych to viděla tak na 1000 kč a ještě odfláknuté, kvůli chlastu snad, a cenu mi řekl až když odcházel, to se říká spíše předem, prostě než takovýho,radši žádnýho, chlastat přece může mimo a né celou dobu od rána na lačno,d
@dohnivak - cenu mi řekl až když odcházel, to se říká spíše předem
Mýlíte se - na to se ptáme vždycky předem.
Já bych to za 1700,- nedělal. Času si cením více. Domnívám se, že malíř by požadoval vyšší částku a odvedl by vyšší kvalitu. Akorát předem nepoznáte, jestli to, co k vám přijde, je malíř.
tento člověk je vyučený malíř a zedník tak jsem mu věřila, přece ho nebudu hlídat a říkat co má dělat,d
Jestli je vyučený malíř a dělá v tom, tak by měl mít zručnosti, které vy třeba ani nepostřehnete, ale které zaručí lepší výsledek, než práce amatéra.
Já si raději maximum věcí dělám sám, protože když to je špatně, tak aspoň vím, kdo to zmršil.
Když tady tak mnohdy čtu zkušenosti s taky řemeslníky tak ano -říci toto chci, toto ne a hlídat ho. Pořádný normální řemeslník přijde zkoukne co se chce a sdělí své a dle dhody pak (ne) pořídí co je třeba, udělá co je třeba a uklidí po sobě a nemusí se hlídat pak se jen zaplatí !
Holt nesmí se brát řemeslníci typu nejnemovaného zedníka , který o sobě tvrdí že je nejlepší zedník v okrese Jindřichův Hradec, tedy on asi byl nejlepší zedník, ale v pití piva a nicnedělání-to uměl perfektně
A proč si sama nevymalujete? Pokud nejste vyloženě invalidní nebo důchodkyně, tak byste to měla zvládnout. Důležité je stěnu očistit od prachu a pavučin. Pak nanést penetraci válečkem a nechat do druhého dne oschnout. Pak začnete malovat. Potřebujete na to váleček, mřížku a barvu. Na zamíchání barvy nějaký kus dřívka. První nátěr řidší, druhý hustější. Když se to někde odlupuje, tak to seškrábete a opravíte.
Škrábat zeď se nikomu nechce. Dělá to hrozný bordel. A je to velmi pracné. Pokud není na těch zdech vyloženě více než 5 vrstev barev, tak vám to nikdo dobrovolně škrábat nebude.
Pokud nechcete malovat sama, tak někoho v rodině musíte znát, kdo vám vymaluje za domácí jablečný / hruškový koláč, lahvinku něčeho, co rád pije a domácí oběď - nyní třeba kačena, červené zelíčko a knedlíky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.