Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kročejová izolace u betonového stropu

Od: jarda* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, mám takový dotaz, bohužel nemůžu nikde najít odpověď pro tento konkrétní příklad. Stejně dům, strop bude z kusových železobetonových panelů, mám ale obavu z kročejového hluku. Našel jsem, že se používá i vata či polystyren, ale nejsem si tím úplně jistý. Našel by se tady někdo, kdo by věděl, jaké má být ideální složení podlahy v patře s co největší kročejovou izolaci? Panel, vata, potěr?
A druhá otázka, pomůže kročejové izolaci to, když ve spodním patře bych pod ten panel dal podhled a třeba 5 cm vaty? Moc děkuji za pomoc

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Krokovy hluk musite riesit z hornej strany, kde vznika, nie z dolnej. Niektore panelaky mali na paneloch posyp z perlitu, asi 1 cm, potom asfaltovu lepenku ako separaciu a nasledne betonovy poter. Nieco podobne v modernej verzii viete realizovat s vatou, len je dolezite urobit ten poter plavavajuci, aby sa zvuk nesiril do bocnych stien = po obvode penovu pasku.

musite riesit z hornej strany,****správně, přesně tak.

Příklad z praxe. Výborná akustická izolace, na ní beton, pak plovoučka a po plovoučce jdete v botech, které mají tvrdou podrážku.

Oproti tomu, mizerná, nebo žádná akustická izolace, na ní beton, pak silný koberec jdete v botech, které mají měkkou podrážku.

Kde se bude více šířit hluk?

hodnocení

0x

Polystyren nenáí zvuková izolace, to je tepelná izolace. Jako kročejová se používají rohože minerální čedičové "vaty". Vy nemáte v projektu toto řešeno?!

Není polyš jako polyš, ale polyfon, to je polyš na kročejovou izolaci.

Asi to není až tak výhodné jako vata nebo to projektanti neznají, proto osobně dp "vatu".

"Kročejový polystyren" se prodával minimálně, jen když bylo třeba "ušetřit" váhu.

km

zaujalo mě to použití vaty pod potěr. to už je časem ověřené? měl bych totiž obavy, že si to bude časem sedat, potěr něco váží. nebo jak je zajištěné, aby si to nesedalo, nějaké rozpěry? vím že se používám polyš, ale u něj už jsem také slyšel nedůvěru, že je otázka, jak je časově stabilní a co to v té podlaze udělá za 20 let.

Je to letitá záležitost pokud se použije to co tam patří, práce se provedou jak mají, tak se nic neřeší! Nic nesdá atd!

km, to je třeba si tu vatu "ošahat" pak poznáte jak je hutná a kolik kilo na metr unese.

hodnocení

0x

že se používá i vata či polystyren****ano, to je pravda a u těch výrobců je i doporučená skladba izolace.

jaké má být ideální složení****to ví projektant.

isover.cz/...

isover.cz/...

austrotherm.cz/...

Nejvíce se používá čedičová vata, polyš jen málo.

fik
hodnocení

0x
Nedávejte si tam polystyren. Já ho mám, tak jak bylo v projektu (Bachl EPS T4000) a subjektivně to moc nefunguje. Výborně se v tom schovávají rozvody, dobře se tím srovná (u mě extrémně) křivý strop, ale dupání z patra slyším dost. Ale nemám spiroly, ale skládaný strop BSK (betonové miako), to může mít také vliv.

km
hodnocení

0x

"pomůže kročejové izolaci to, když ve spodním patře bych pod ten panel dal podhled a třeba 5 cm vaty?" Tohle chce opravdu odborníka, já jím nejsem. Myslím, že teoreticky to pomůže, ale mnohem mnohem méně, protože hlavní přenos bude z podlahy do stěn a tento přenos nesnížíte podvěšenou izolací pod stropem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]