Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych poradit, jakou hloubku by optímálně měly mít nástěnné skříňky nad postelí viz obrázek.
ad1) 60 cm mi přijde trochu jako overkill a jelikož budou zavěšené jen na rektifikačním kování zezadu, mám trochu strach, aby se nestala nějaká nehoda. Na Ikei a různých shopech jsem našel, že většina skříněk má 40 cm, 60 cm je fakt unikát.
Nadruhou stranu, skříňky budou spojené minimálně 4x dutými šrouby na každé straně bočnice + tedy kováním zezadu. Má cenu se něčeho obávat? Skříňky nad postelí jsou z důvodu úspory úložného prostoru.
ad2) Mám problémy s rohovou skříňkou napravo, netuším, jaké tam dát dvířka, ale to je asi můj problém :D
Díky za jakoukoliv radu, hrál jsem si s tím večera asi jen 5 hodin, takže míry berte prosím s nadhledem.
Nemám z toho dobrý pocit. To je sklápěcí postel?
Nad hlavou i po stranách by měl být volný prostor, aby mohla proudit energie. Ráno se budu chtít protáhnout a rukou narazím do prken po stranách.
Chybí mi tam osvětlení, noční stolky na odkládání (budík, kniha, lampička atd.)
----------------------
Úložný prostor nad hlavou, pokud tedy už musíte mít, tak co neužší. 60 cm je příšerné, podvědomí mi říká, že už jen ten pocit, že se nad hlavou vznáší skříňky ...
Otázka, co tam nad hlavy tedy poskládáte a hlavně, kdo tam poleze až to budete potřebovat. Velice nepraktické.
Nevím, kde budete mít dvířka, pokud byste chtěl nechat otevřenou větší část, tak v ložnici se práší a úklid bude náročnější.
-----------------
Podle Feng Shui :
Nad hlavu nepatří dekorace, lampy, zrcadla, police ani nic jiného. Nabourali byste přirozený tok energie a narušili harmonii.
Pod postelí mějte prázdno.
Na Ikeu se vykašlete, jsou to neskuteční babráci, kteří řeší jen aby to bylo levný.
Tady budou asi nejdůležitější 2 věci, jednak - jak moc potřebujete úložné prostory , a pak jestli vadí/nevadí ,,spát v bedně´´. To je dost pocitová věc, jsou lidi, kterým vadí spát s tím, že před obličejem máte desku, což je případ právě té hloubky 60cm. To už je fakt dost. Dříve se dost dělaly sklopné postele, prostě se celé dvoulůžko vyklopilo a nezabíralo místo. Vešlo se to do skříně hloubky 45 - 50 cm, při sklopení bylo lůžko ve skříni utopeno jen asi 20 cm, což nevadilo. Takže vyrobit půjde v pohodě jakákoliv hloubka, je to čistě na Vás a vašem pocitu komfortu. Toho, že to spadne se bát nemusíte, není problém to přikotvit do zdi, je na to x- způsobů. Jen mi trochu vrtají hlavou ty police v těch postranních skříňkách nahoře - proč to ,,končí v luftu´´? Pokud to myslíte vážně, musely by záda těchto skříní být z 18mm desky, aby se to vyneslo. Proč tam není mezistěna, bylo by to jednodušší a praktičtější. Co se týká dveří - možností je zase několik. Pokud chcete zohlednit přístupnost skříní z postele, připadaly by do úvahu posuvné dveře ( ale ty zase navyšují hloubku korpusu) nebo dvoukřídlé dveře skládací - panty by byly na vzdálenějším boku skříně. Pokud je přístup do skříní neprioritní, obstojí i klasické dvoukřídlové dveře. Ovšem z nákresu nelze usoudit, proč řešíte jen pravou skříň, nikoliv levou. Ta bude otevřená?
Teď jsem si to změřil, 60 je vážně dost... Myslím, že bychom se doma shodli na max 50 cm, méně ne, protože ramínka. Fengshui, viz. koment nahoře mi stále vnucuje i moje mamča, ale místo je omezené. Postel skládací není, je to klasická 200x180 bez přesahu 60cm výška (na tom jsme se shodli a nejlépe se na ní spí, nějakých 42 cm postel + 28 cm matrace).
Posuvné dveře jsou fajn nápad, posuv se dá zabudovat i dovnitř skříňek, což by je nijak neprohloubilo. U obou skříní plánujeme dvoukřídlové dveře.
poličku v v luftu neřešte, to jsem si hrál s dalšími skříňkami do L.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.