Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Garáž a eletrika

Od: nikolis odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.Prosím poradí mi někdo?Mám na sebe psanou garáž,ale takové břemeno nechci.Člověk,který o to měl zřejmě zájem a řekl,že se ozve,tak bohužel nic.Já bych měla rozpočítávat asi do deseti lidí,ale bohužel nikoho neznám.abych pravdu řekla do toho už pěkně dlouho nevidím.Nikdo nic neví neporadí,tak jako vždy.Když si to automaticky vzal švagr jen zvychcanosti to bylo dobré,a čas utíkal.A nevěděla jsem kde začít,protože toho je moc.Děkuji za příp.rady.

zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku
Pokračujte v původním dotazu. Děkuji poradte.cz/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

2x

lépe popište problém/problémy a formulujte dotaz/dotazy, takto je to nesrozumitelné

nikolis
hodnocení

Jsem majitelka garáže.Mám na sebe psanou eletriku,kterou mám rozpočítat asi do deseti lidí.Nikdy jsem toto nevěděla,protože to přebral vychcaný švagr,který si to automaticky převzal,ale mně už ta jeho vychcanost přestala ve všem bavit!Protože mu to táta dříve tu garáž pronajímal.Já tu eletriku,ale na sebe mít psanou nechci a rozpočítávat.Mám svých starostí nevyřešených bohužel dost!

ik

A kdo tě nutí uzavírat smlouvu na ele anebo proč jsi tu smlouvu uzavřela :)

Jinak jsi svéprávná? Musíš se domluvit s ostatními odběratele elektřiny nebo sml. prostě zruš a pak budeš za deb*lku - Ostatní si na tebe budou ukazovat prstem a říkat: ta kr*va to zrušila já bych si to na sebe přepsal :)

Opravdu to potřebuješ řešit na internetu a neumíš jednat se sousedy? Co nějaký chlap, Ve tvým životě není? Proč?, táta už umřel?

ik
hodnocení

0x

Začneš jednoduše tak, že si seženeš poslední fakturu, a vydělíš 10 a od každého vybereš 1/10 jako zálohu.

Pokud nemáš na dotyčné kontakty, tak jim prostě nalepit cedulku na dveře, napíšeš tam svůj účet částku email popřípadě telefon a ať tam pošlou do dvou měsíců požadovanou částku jako zálohu

Člověk s rozumem průměrného člověka, viz §4 občanského zákona, to zvládne :)

Že se to někomu nechce dělat, protože nedosahuje průměrného rozumu nebo je línej, no tak to chápu. Ovšem je to jako v pohádce o Plaváčkovi nebo dědu vševědovi - Musíš najít jiného a vrazit mu do ruky pádlo :))

nikolis
hodnocení

Zase někdo chytrý,že?Vím jak rozpočítat a popř.jak ostatní upozornit.Ale jako majitelka tu eletriku na sebe mít psanou nechci.A na to jsem se také ptala!Co stímJe to břemeno a dohadování.Takže slušnost Vám neuškodí!

ik

Odpovězeno výše.

Rozlišuju lidi na ty, kteří vědí co nechtějí a na ty co vědí, co chtějí...

Pa: ti první jsou empiricky bez výjimky hlu*áci. Nemohu si pomoci, ale takhle se mi to jeví :)

spu
hodnocení

0x
Pokud je elektroměr váš, napište ostatním, že od nějaké doby budou odpojení. A kdo chce elektřinu nechť si zažádá u distributora.
sss
27.10.24 12:15

Moje řeč. *palec2*

kik

Přitom je to hloupost, nový požádat musí u dodavatele a ne u distributora.

Půjde buďto o přepis pokud nedojde k demontáži, nebo o znovu připojení, pokud dojde k demontáži.

Předpokládám, takže se nebude budovat nová přípojka a nové odběrné místo :)

milanb
hodnocení

0x
To zalezi jak je to u vas udelane, jak moc narocne by bylo predelat kazdou garaz na vlastni elektromer. Nejlepsi bude, se pres svagra spojit se vsemi, a rict jim, ze to na sebe mit napsane nechcete a nebudete a pak rovnou u dodavatele elektriny dat vypoved a at si to na sebe necha napsat nekdo jiny.

hodnocení

0x

Pokračujte v původním dotazu. Děkuji

poradte.cz/...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]