Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni, tak taky zkusím přispět svou troškou do mlýna...strunovka/křovinořez Florabest, stáří řádově 7 let, vůbec nestartuje, ani neblafne. Svíčku jsem vytáhnul, bylo na ní hodně toho černýho povlaku viz foto (to už je zbytek, nenapadlo mě to vyfotit dřív), očistil drátěným kartáčem, osušil, vrátil zpět, ale nic. Loni jsem dával do opravy, když to chcípalo (byl to karburátor), ale teď ani neškytne, a nechci ji zase opravovat na rok za půlku ceny nové...naposledy jsem ji startoval v červnu bez potíží.
Umíte poradit, jestli se to dá vyřešit laicky?
Zvažuji i koupit elektrickou s kabelem, na 900m2 členitého terénu s vzrostlou trávou - seká se párkrát do roka. Sice se budu drbat s kabelem, ale zase odpadne všechno ostatní - benzín, karburátor, startování, údržba,...
Díky moc!
Koupíš si startovací sprej a sprej při startování stříkneš do sání vzduchu.
Když motor naskočí, tak je problém v palivu.
Když ani tak nenaskočí, tak je problém v zapalování.
To je úplně nejzákladnější a nejjednodušší diagnostika.
Jak zjistím jiskru, když se svíčka zašroubovaná dovnitř přístroje? Nebo to má jiskřit nahoře na tom kovovým čudlu v keramické části? Sorry za blbou otázku, jsem laik...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.