Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno nám dávali nový vodoměr do bytu. Za vodoměrem to špatně těsnilo, byla tam vidět pořád velká kapka vody. Po mém telefonátu přišel pán a utáhnul to v závitu. Ale je to 2 dny a pořád to spojení suché, dělá se tam mokro, malá kapka vody. Prý bych to měla zase reklamovat, že prý by se to mohlo zas "rozkapat". Měli jste taky takový problém a jak to dopadlo? Mám vyžadovat úplně suché spojení s vodoměrem?
Jestli jde o vodoměr v suchém, teplém bytě, vyžadujte úplně suché spojení. Zvlášť, když to kape za vodoměrem. Tu vykapanou vodu platíte a nemyslete si, že to nestojí za řeč.
Kdyby šlo o vodoměr v chladném sklepě, mohla by to být zkondenzovaná voda na studené rouře a s tím bych se asi nevzrušoval.
Díky, je to v bytě, kde je sucho. Tak já jim zas zavolám. Víte, ptám se, protože jsem nevěděla, jestli si až moc nevymýšlím a zbytečně neprudím. Nemám s tím zkušenosti.
to nedává smysl, co píšete o té kondenzaci, voda v řadu je přece většinou spíš studená a až když přijde trubka s tou vodou do teplého a alespoň trochu vlhkého prostředí, tak se na ní sráží voda
km , to sice ano, ale pokud tazatelka nic nepustí, voda se v potrubí brzy ohřeje a není důvod aby se na něm cokoli sráželo. Pokud trubkama něco teče, budou vlhké v celé délce. Ale kape li voda ze šroubení, bude nejspíš chyba ve šroubení.
Ano reklamuj, spoj musí být těsný = suchý (pokud nejde o kondenzaci vlhkosti na studeném potrubí)
Po dotažení to muselo téct hnep, panáček byl líný rozebírat to a měnit těsnění/ čistit dosedací plochy, hlavně by musel dojít zavřít hlavní uzávěr Tak holt bude muset přijít znova a dělat to co měl udělat rovnou, jeho blbost...
mě zrovna dnes kapal čerstve namontovaný a kapal před vodoměrem. stačilo dotáhnout.
nechte si to opravit.
Do Vodoměrná ho Šroubený se přece dává placatý těsnění papírový nebo vibrují, dneska z nějakýho jinýho materiálu nevím jak se to jmenuje.
Tak pošli fotku jak to vypadá to slyším poprvý že do odměrného Šroubený se nedává těsnění
tak jsem se spletl, není to před vodoměrem, ale kape to (stále) před a za redukčním ventilem. je to tento:
herz.cz/...
Jo s tim jsme se natrápili. Teda hlavně histerická pani pod náma. Rozkapalo se to hlavně když to těsnění vyschlo, teda třeba po návratu z dovolené. To dokázal za den nakapat klidně celý kýbl, když jsme ho tam dali, pak se to zase zklidnilo a bylo to pár kapek třeba centimetr v tom kýblu za týden.
Pokusů o opravu bylo několik, poslední dělal instalatér, který nadával jak špaček, protože zjistil, že váha celé stupačky visí na našem vodoměru, tak tam přidělal nějakou konzolu a od té doby je pokoj. Teda radši nechci vidět, že se po výměně vodoměru tvoří kapka a chci věřit, že to je jen kondenzace vlhkosti (je to na studené). Tentokrát je ta matice pod plombou, takže s tím bez jejího odendání nehneme (ona předtím tam taky byla plomba, ale jen drát a ne plastový kryt matice).
Rozhodně vyžadovat suchý spoj. Pokud to neni kondenzace vlhkosti (to se na studeném potrubí stává), tak ať vymění těsnění. Utažení spoje zřejmě nepomohlo, takže možná bude to těsnění špatně nasazené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.