Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, milý rádcové. V jedné místnosti mám SDK podhled na klasických kovových profilech, s mezerou cca 20 cm od stropu. V bodě A jsou revizní dvířka 20x20. V bodě B chci udělat co nejmenší díru. Bod A a bod B jsou do úhlopříčky a vzdálené cca 3 metry. Přemýšlím zda a jak, bych byl schopen z bodu A do B protáhnout CYKY nebo lépe CYKYLo, pro světlo. Nemáte nějaký nápad, který by mohl fungovat? Předem dík.
revizní dvířka 20x20****asi bych je zvetšil na 30x30, abych tam mohl kouknou, kam ten drát leze, páč to musíte prostrčit nad 6-8ks profilů CD. Ještě mezi závěsy.
Já to jednou dělal tak, že jsem po metru v dráze vykroužil otvor jako pro krabičku elektro (páč jsem měl vykružovák), Pak jsem provlékl drát z díry k díře a přes zrcátko strkal drát. Postupně pak od díry k díře. Chvilku to trvá, ale jde to. Pak odhranil vyvrtané zátky a vložit zpět, přesádrovat a podobně.
U příčky to šlo špatně, páč kabel padal dolů, tak jsem prořízl drážku v SDK a postupně provlékl.
Vždy se najde různé řešení, podle šikovnosti řemeslníka.
Dík pánové, už mě to trochu dochází. Vykružováky mám. Asi udělám ještě díru uprostřed. Zaujalo mě zkusit použít víčko od instalační lišty, je to pevné a přitom pružné. S tou by to mohlo jít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.