Nejste přihlášen/a.
vyčištění molitanového předfiltru je mi jasné, ale není mi jasné jak se čistí ten filtr, kde jsou takové ty proužky. V manuálu píšou jen vyprat, ale nic o tom jak často. A tak já to nikdy nepral, možná poprvé ve sprše, ale vypadli z toho takové plastové příchytky a nevím kolikrát se to může takto prát. Když jsem se ptal GPT tak psal že jednou za půl roku minimálně a že se to má vysavat, tak já nevím.
Je to tak.máme 3 vysavače.jeden pomáhá druhému vysavači.Nejpraktičtější bez starostí je ruční,koupila jsem ho za 500kč do auta,nasadila štěrbinový konec,kde ostatní se nedostanou.Pak robotový,ten na vlněný koberec nesmí,by jej vytahal z osnovy,pak nabíjecí stojací s hepa filtrem.
U starého SVC Allegra jsem zkoušel vyprat vnější výstupní filtr, ten co je zabudovaný uvnitř, ne HEPA.
A výsledek ještě horší než předtím smrdí a musím celkem 3x větrat než se alergeny dostanou ven. Předtím stačilo 1x, To praní HEPA 13 tedy asi taky nebude dobré. Ale to Allegro má problém v tom, že ten vnitřní výstupní filtr špatně doléhá a ten vnější výstupní vlastně nemá udělanou mezeru tam kde by měla být. Prostě takové celé nedomyšlené řešení ale u vysavače za 800 kč.
Jsou dva druhy HEPA filtrů. Musíte se podívat, jaký máte typ.
Omyvatelné - dražší (čistí se za mokra) a neomyvatelné - levnější (vyklepat, vyfoukat ...)
HEPA13 jsem alergik a mám alergii na roztoče. Když ale vyperu i ten výstupní filtr, tak nedopadne to tak, že zbytky se dostanou na tu vnější stranu? Já měl jeden hepa filtr u vysavače Allegro 7 let a to jsem zapomněl že by se to mělo prát... A teď je už ten vysavač na houby asi se zanesl prachem, ale pral jsem molitan po každém vysávání a vysával jedenkrát v týdnu jednu místnost 4x4 m
Z našeho vchodu (24 bytů) má jen jeden soused který jej má na chalupě 10km od bydliště a druhý asi 20km dál a tím šidítkem na foukání spíše jízdních kol se toto nedá!
Nožní pumpu na vyfoukání mám, ale to bych musel dělat někde venku u popelnice to by se na mě lidi dívali z paneláku
v okruhu cca.do 1km mám od baráku tři benzínky a na každé z nich mají jak vysavač (za peníze) tak i kompresor na dofoukání pneumatik (zdarma).Byl by problém dát filtr do igelitky a vyčistit si to třeba jednou měsíčně tam? Ale tam by zase koukali ostatní šoféři - zase se hledá problém tam kde není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.