Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podklad pro zateplení

Od: jari* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den

rekonstrujuji st.rod.dům.Hodlám ho zateplit polystyr.-či vatou. Zajímá mě zda mám fasádu nahodit či stačí jen otlouct starou omítku a dát na lepidlo.

Měnil jsem okna,zvedal překlady,štíty komplet nové,takže omítka otlučená neotlučená 50/50.

Předem děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Každopádně ať použijete jakékoliv zateplení, nemusíte ani odstranovat starou nebo nahazovat novou omítku. Musíte jen odstranit nesoudružné vrstvy, to co nedrží pryč.

Očistit, ofoukat vzduchem, penetrovat a lepit pěnou, lepidlem...

doplněno 24.06.10 20:18:

wapkou jsem již skončil, to se dělal dávno, ale ty vody, pak to blátíčko, ...

ale je třeba vyzkoušet všechno a pak se rozhodnete.

jari*
hodnocení

JJ.Díky za radu.Otluču statou fasádu(pro jistotu).Jde mě spíš o to,když nebude fasáda nahozená, jaká je tolerance vyrovnání na Polysterenu?Sem tam to letí-či je prohlubeň.Díky

do 1 cm srovná lepidlo, nad 1 cm podlepit polyšem.

ladislavtikal*
hodnocení

1x

a nebo to muzete vzit wapkou a ta vam odstrani vse co tam neba byt a jeste vam to umyje

doplněno 25.06.10 20:11:

vesmes se to stejne uklizi po aztepleni tak co je drobet po omyti wapkou to neni zas tak velky bordel

hop®
hodnocení

0x

Dvakrát mi nezbývá co dodat, souhlasím a dávám po bodíku!

hope, děkuji.

hop®

Není zač, rádo se stalo... :)

ladislavtikal*

taky diky Hope

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud použiješ tu Wapku,nezapomeň na to,nechat zeď vyschnout.

JABRAKA

hodnocení

0x

domy se před zateplením neomítají, postačí Vám srovnat nějakým rozumným způsobem stěny, aby se Vám dávala izolace dobře rovně na lepidlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]