Nejste přihlášen/a.
Potřebuju uložit do země kabel od domu ke zvonku v plotě cca 5 m zemí a cca 3 m zdí do rozvaděče. Dám ho do kopoflexu pr. 4 cm. Ale nevím, jestli mám použít CYKY-O 3×1,5 či jiný. Jaký byste použili? Datový snad půjde tou chráničkou kdyžtak dodatečně protáhnout. Děkuji za rady a zkušenosti.
Na zatažení dalšího kabelu se do chránily dává drát. Na malou vzdálenost ti stačit LAN kabel ale uvažovaným nic nepokazíš. Akorát pozor jestli zvonek zkousne dutinky 1,5
typ zvonku nevím, chtěl bych to vyřešit nějak univerzálně a s rezervou... snad rozumíte, jak to myslím
každopádně od rozvadeče mi vede na místo, kde bude zvonek CYKY-O 3×1,5, tak to udělal elektrikář... případný datový kabel bych musel vést připravenými husími krky a nebo zvonek umístit tam, kde už datové kabely mám zavedeny
Typ zvonku musíte znát. Tady je odstrašující případ
kdy tazatel natáhl kabel SYKFY s obtížně identifikovatelnými páry místo doporučovaného LAN FTP kabelu, nějak popletl vodiče pár/nepár a chce uzemnit zvonek, aby mu nebzučel.
Rozhodně by vám mělo stačit dát 2x UTP LAN kabel.
LAN kabel má čtyři barevně značené páry, pro obyčejný zvonek můžete spojit dva páry pod jednu svorku.
Elektrikář nebyl vůl. Předpokládal někde zapojeni zdroje možná v budoucnu. Co je na SYKFY neidentifikovatelného? Jo nestačí oholit 3cm, ale alespoň 10cm
No právě to myslím. U SYKFY bych doporučoval raději 50 nebo alespoň 20 cm, než těch 10 - to už chce cvik.
Prostě nechat si dostatečně dlouhou rezervu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.