Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavaření praskliny dna plastového sudu

Od: km odpovědí: 6 změna:

Mám plastový sud s víkem, přibližně takový:
baumax.cz/...
Prasklo mu dno napříč. Nechce se mi ho vyhodit a rád bych ho opravil. Zalepit to nepůjde, ale možná by šel zavařit. Lze takový sud opravit zavařením, bude to držet a vyplatí se to? Musel bych sehnat někoho kdo svařuje plasty. Namám s tím zkušenost.
Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Svařit to jde, ale tyhle zelený sudy jsou laciná sračka, rychle křehnou, takže to prdne znova. Můžeš tam silikonem nalepit pruh plechu, lina apod. a postavit na rovnou pískovou plochu aby stál celým dnem.

Řádově lepší jsou ty modrý sudy z HDPE

km
hodnocení

1x

Prasklina je úplně přes celé dno ještě je navíc rozlezlá. Tak se s ním opravovat nebudu. Možná z něj vyrobím kompostér.
Děkuji vám všem!

hodnocení

0x
Chybí fotka, jak je to velké. Je
spousta způsobů opravy podle možností. Dávat to opravit se asi nevyplatí. Vy doma nemáte žádnou pájku? Koupíte už kolem 150 Kč. Zavařil bych to tou pájkou a plastem. Mám různé plastové tyčinky z Čičiny, zkusit se dají plastové vázací pásky a i obyčejné tyčinky do tavky jsou lepší, než nic. A pak bych to zevnitř přeplátoval něćím takovým:
m.alza.cz/...
Taky je možné vystřihnout pevnou záplatu z plechu, nebo plastu a sešroubovat třeba přes silikon, nebo jiný tmel.
Dost důležité je, aby opravený sud ležel na vhodné rovné podložce, aby se nekroutil a nebylo to moc opakovaně mechanicky namáhané.

hodnocení

0x

Podle toho na co jej budete po opravě používat používat !

Jina asi bych to "svařil"sponovačkou ( allegro.cz/... ) ale nebude to vodotěsné a na lehké věci !

Jinak to v odkazu je dobré na spojování prasklých nárazníků aut. Nedávno jsem s tím opravil nárazník po střetu se srnou (udělala škodu a vesele si utekla od nehody*smich*)

hodnocení

0x

Dobrý den, také jsem to řešil na jaře zalepil jsem to rozehřátou ipou z obou stran jsem dal plát, voda drží do dneška:)

Jj, já zpevnila perlinkou a taky to drží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oprava nárazníku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]