Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyměnit KOVOVOU zárubeň u VCHODOVÝCH dveří domku?

Od: bobbob odpovědí: 14 změna:
Menší rodinný dům.
V zimě se tvoří na zarubních z vnitřní strany námraza(logicky- z jedné strany mráz, z druhé teplo uvnitř rodinného domu
Ty ocelový(!) zárubně tam dal zedník z Ukrajiny, co se chlubí že má vystudovanou střední školu.
V té místnosti se drží plíseň, v zimě je tam dost zima
Nechali byste kovovou zárubeň, nebo dali dřevěnou?
Co náklady na vytápění?
Neptám se za sebe
Kolik se asi navíc muselo spotřebovat tepla za těch cca 15 let, co tam ta ocelová zárubeň je a funguje jak mrazící těleso?
Bob

Vyměnit KOVOVOU zárubeň u VCHODOVÝCH dveří domku?
Vyměnit KOVOVOU zárubeň u VCHODOVÝCH dveří domku? #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Uz po sty raz ta ista chyba : V té místnosti se drží plíseň, v zimě je tam dost zima

Udrzujte tam normalnu teplotu a vsetky problemy pominu. Mat nejake zadverie, kde nemate radiator, je tam +10 stupnov a otvaranim dveri do vnutra domu si tam priebezne doplnate vlhkost, tot ako vidite je super pozvanka pre plesne.

hodnocení

2x

Já pamatuji, že se dávali jen kovová futra. Měl jsem je ještě před měsícem, nežli jsem měnil dveře s futrem. Mnoho desítek let jsem měl kovová, nepamatuji, že by byl problém.

km
hodnocení

2x

máme 40 let v RD a bez problémů. je jasné, že to není ideální, ale v té době se to tak prostě dělalo
"Mně jde spíš o to, co na to říkáte, že řemeslník vsadil do vchodových dveří kovovou zárubeň" nic, dal tam co si majitel řekl a zaplatil
"Ty ocelový(!) zárubně tam dal zedník z Ukrajiny, co se chlubí že má vystudovanou střední školu." no a co?...

asd1
hodnocení

1x

To jsou bytový futra, na vchod do baráku absolutně nevhodný - tepelný most jako prase. Vyměň to za venkovní a nejspíš i s dveřma.

hodnocení

Mně jde spíš o to, co na to říkáte, že řemeslník vsadil do vchodových dveří kovovou zárubeň

hodnocení

0x
ocelová zárubeň je a funguje jak mrazící těleso - ne, jako Tepelný most.Podobnou hloupost udělal stavitel v bytovém domě vedle nás - 22 bytů s vchodovými dveřmi z obyč plechových futer i dveřmi za pár korun - po prvním roce všechny dveře musel nechat vyměnit za "normální" vstupní.Plechová futra jsou pro vnitřní dveře - pokud máte jako vchodové, vybourejte jak jen to bude možné.
doplněno 23.10.24 14:12:

On je rozdíl mít vchodové dveře u bytu v zavřené budově a mít je na pavlači nebo v RD. Pokud je to u dveří domku - tj. rodinný dům - nejen že to má nedostatečné bezpečnostní parametry, ale ani izolace kolem dveří nemůže být tak dobrá. Nejde tedy ani tak o tepelný most futer (či zárubní, jak kdo chce), ale o izolaci dveří, netěsností...

Vyměnil bych je okamžitě - ideálně za trojsklo v dřevo-hliníkovém rámu. Ale chápu, že lidi potřebují mít ty peníze v ruce hned (resp. vidí tu sumu, kterou by museli okamžitě vydat z rukou) a nevadí jim platit ztráty za topení... po dlouhé roky.

Tak sa ale plesni na stene nezbavi, musi zacat onen priestor vykurovat. Zbavi sa len studeneho kovu, ktory vzhladom na mizerny prierez vela tepla neprenesie.

ale místo malého topení by tak musel mít teplomet hned za dveřmi ... se zamyslete - když ten chlad přejde přes dveře, kondenzuje voda uvnitř místnosti.

loli
U bytů jsou normálně a jiné bych nechtěl, do venkovního prostoru je to ale absurdní.

Nějak pletete futra / zárubně a dveře jako výplň dveřního otvoru, olemovaného zárubní.

Přenos plechovými zárubněmi s minimálním průřezem je zanedbatelný - jak už tady bylo řečeno.

Před venkovními dveřmi musí být dostatečný krytý výklenek (aby tam neprofukovalo) a za dveřmi temperované zádveří - pak nejsou plechové zárubně žádný problém.

v naší oblasti hovorově "futra"= zárubně

kasard.cz/...

noci
hodnocení

0x
Vyměňte to a dobře si pohlídejte, co tam dáte.

hodnocení

0x

Uvedomte si, ako sa stale vyrabaju hlinikove okna a dvere, pricom prierez takeho okenneho profilu a tepelna vodivost su u hlinika vacsie, ako u ocele. Ziadny "prenos mrazu" sa nekona, ale na vnutornej strane sa predpoklada normalne vykurovanie na aspon 20 stupnov. Teda ak pri vstupe radiator nemate, doplnte ho a ak mate, otvorte ho naplno.

hodnocení

0x
Ale jo, když jsem se kdysi ženil a byl jsem mladé trdlo, tak nám taky místní zedník osadil kovová futra vstupních dveří. Pěkných pár let jsme se smutně koukali, jak se v zimě rosí, nebo se na nich dokonce v mrazech dêlal i led (vedou do téměř nevytápěné chodby). Teprve před cca 10 lety jsem je konečně vyboural a nahradil dřevěnými. A pohoda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]