Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlažba na nekrytou terasu

Od: frederick odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, můžete mi prosím doporučit nějakou vhodnou dlažbu na nekrytou terasu rodinného domu v přízemí, která mi po pár letech, i když je mrazuvzdorná, nepopraská jako ta původní? Kamenný koberec jsem zavrhl, protože se mi nelíbí, ačkoliv mě do něj všichni nutí. Současná dlažba Rako Taurus je sice mrazuvzdorná, ale vydržela asi jen 10 let, napřed se vydrolily spáry, pak se voda dostala dovnitř, dlaždice se začaly hýbat a nakonec se mechanicky pouhým chozením po nich polámaly. Děkuju Frederick

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

0x

na takové terase máme už přes 40 let terrazzo dlaždice a spokojenost
Rako Taurus jsou dost kluzké, neměli jste s tím problém?
a nebyl problém spíš v tom sprárování než v samotné dlažbě?

km

asi takové podobné to jsou:
hornbach.cz/...
teraso může mít různě hladký/hrubý povrch, tak bych volil tak hrubý, aby neklouzaly, ale tak hladký, aby se netvořil mech atp.

frederick
hodnocení

Dobrý den, kluzkost dlažby Rako Taurus v případě deště byl taky velký problém, zkusím se podívat na ty co píšete.
re4zon
Dlazdice tam muzete dat jake chcete a vyresite tim kluzkost a popraskani, ale jestli vam do toho potece sparami nebo jakkoliv jinak, tak se vam postupne rozpadne ten balkon. Nutne udelat poradnou skladbu.

hodnocení

0x

To je tak,ak sa nekvalitne položí dlažba. Ak je pod dlažbou vyplnený celý priestor až s presahom cez špáru,tak vám dlažba vydrží dlho. Ak je naukladaná len na pásiky od hrebeňa,tak sa nečudujte,že tam zatečie a poškodí sa.

vili
hodnocení

0x
Nevím, jestli to u vás lze použít, ale já mám na terase keramické dlaždice 60x60x2 cm na terčích.
Stojí kolem 8 set za metr, ale vypadá to dobře a za několik let používání nepraskla ani jedna. A i kdyby, na terče se pak jen posadí nová.
Ovšem, netuším, jaký máte podklad a jestli by vám nevadily ty přiznané spáry, do kterých přece jen může padat prach.
Ty, co má pan km, mám pro změnu v pergole, ale na podloží ze štěrku, a taky dobré, akorát tedy občas některá vystupuje výš, jak to nemá pevný podklad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]